Зоран Заев продължава с разкритията за Груевски

14209
Зоран Заев продължава с разкритията за Груевски

Оставките на Сашо Миялков, Гордана Янкулоска и Миле Янакиески са доказателство, че всичко, което казвахме през последните три месеца, е истина. Това каза лидерът на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев по време на поредното разкритие, което той направи за управлението на Груевски.

Престъпността и корупцията са част от управлението на Никола Груевски. Връщането на свободата и демокрацията е нашата цел, за да се случи това е необходима оставката на Груевски, подчерта лидерът на СДСМ.

Според него македонският парламент няма право да избира нови министри. Този парламент няма легитимност да прави промени в правителството, каза още Заев по повод предложението на Груевски да бъдат сменени двама министри от неговия кабинет.

Лидерът на СДСМ днес разпространи телефонни разговори между Сашо Миялков и Муса Джафери, вицепремиер от албанската партия ДСИ на Али Ахмети. От тях става ясно как е функционирала коалицията между ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ. Муса Джафери и Сашо Миялков са имали за задача да решават не само коалиционите отношения, но и бизнес въпроси, включително и това кой да печели тръговете. Заев съобщи, че вътрешното министерство си е поръчало нов мерцедес за почти 600 00 евро.

Македонският парламент гласува министерските оставки, протестите продължават

След като вчера двама от най-доверените хора на македонския премиер Никола Груевски - вътрешния министър Гордана Янкулоска (на снимката...

Новите министри в Македония

Македонското народно събрание одобри предложенията на премиера Никола Груевски за смени в кабинета като прие предложенията за нов вътрешен и транспортен министър. Новият министър на вътрешните работи ще бъде Митко Чавков, а на транспорта – Владо Мисайловски.

Може обаче да се окаже, че назначението на Чавков е незаконно. Преди да бъде назначен на поста на вътрешен министър, той заемаше длъжността на директор на Бюрото за обществена безопасност. Според конституцията на страната обаче шеф на МВР не може да бъде човек, работил преди това в държавна институция. Според чл. 97 от конституцията органите на властта в областта на отбраната и полицията трябва да са цивилни лица от поне три години.

Според някои информации на 24 декември 2012 г. Чаков е ръководил акцията по изхвърлени депутати от опозицията и журналисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com