Тити: Има и по-тежки групи от нашата

10917
Тити: Има и по-тежки групи от нашата
Снимка: БГНЕС


"Тежък жребий, но няма как да е лек, след като тръгваме от трета урна", заяви националният баскетболен селекционер  Константин Папазов.

Както вече стана ясно, днес бе теглен жребият за квалификациите за Евробаскет 2015 в Украйна. Той отреди България да попадне в група с отборите на Черна гора, Израел и Холандия.

"Лошо е, че ни се падна най-силният съперник от четвърта урна. Приемаме го и ще се борим. Мисля, че има и по-тежки групи от нашата - тази на Италия и Русия", каза още Тити Папазов.

"Имаше и по-добър вариант като Македония и Белгия например, което щеше да ни вдъхнови повече. Можеше обаче и да не си стъжни още повече, ако бяхме изтеглили Италия и Русия. Така че приемаме този жребий и ще се готвим за мачовете. Шансове имаме, но има доста време. Тепърва ще разузнаваме сериозно съперниците, а Черна гора имат играчи от НБА и някои може и да не дойдат. В квалификациите като се издъниш един мач, после това може да се окаже фатално. Миналата година Холандия вървяха първи, но записаха две служебни загуби и Естония отиде напред. След това те вдигнаха на крака един играч и се класираха. Това е група от четири, в общи линии, равностойни отбора и ще е трудно от нея да излезе най-добрият втори, особено като гледам другите", коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com