Везенков скочи на Глушков след победата на Лукойл над Балкан

8509
Везенков скочи на Глушков след победата на Лукойл над Балкан

Треньорът на баскетболния шампион Лукойл Академик - Сашо Везенков побърза да се защити от вечните нападки и обясни, че съдиите не са повлияли за победата на тима му над Балкан (Ботевград) с 87:83 (24:22, 22:15, 19:24, 20:22) в Националната баскетболна лига.

"Стана много хубав мач. Имахме контузени през последните седмици и все още имаме. Трябва още доста неща да подобрим. На моменти се получаваше играта ни", коментира Везенков. Той обаче не пропусна да скастри шефа на федерацията Георги Глушков заради насрочване на Управителен съвет на централата в деня на двубоя.

ЛукОйл Академик пуска вход свободен за дербито с Левски

Ръководството на Лукойл Академик пуска вход свободен за дербито с Левски от 17 кръг на НБЛ утре в Правец. Мачът ще бъде предшестван от ...

"Учудвам се на президента на федерацията. Защо когато има мач между първия и втрия, има Управителен съвет от 14,30 часа. Аз трябваше да взема хеликоптер, но той не ми го поръча", заяде се Везенков.

Треньорът на Балкан - Александър Тодоров, смята, че тимът му е загубил мача във втората част, в която отстъпи с 15:24. За да биеш Лукойл, трябва да контролираш мача, категоричен беше той. "В баскетбола няма малка и голяма разлика – или падаш, или биеш. Днес паднахме", заяви треньорът на Балкан (Ботевград) Александър Тодоров. Той призна, че тимът му е изиграл слабо първо полувреме.

"Тогава получихме 48 точки, имахме 12 загубени топки. След това в съблекалнята се разбрахме да опитаме да се върнем в мача постепенно, без да си поставяме някакви големи цели. Успяхме да свалим пасива до минус две точки. След това имахме две атаки, но ги изпуснахме. Това беше моментът, в който да ги хванем. Не успяхме. Те са опитен отбор, който знае, когато води, как да вкарва. Това е отбор, срещу който много трудно се играе. Заслужена победа за Лукойл. Ние си оставаме с нашите шансове", каза Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com