Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов: Ще се кандидатирам за президент на БФС, но битката е за друго

29 ноември 2023, 23:20 часа • 6887 прочитания

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор – Димитър Бербатов, обяви очаквана спортна новина. Той потвърди, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, но целта на неговата борба е друга. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед коментира и оставката на Борислав Михайлов.

Нещата ще бъдат докарани докрай

"Времето, което аз и моят екип започнахме тази борба, ще стане на три години. Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка, говори красноречиво", започна Бербатов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Бербатов пред CNN: Замръзнали сме във времето, още сме в 94-та

Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС

"Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката всъщност е за българския футбол и това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат футбола, да им покажат, че мястото не им е тук. Последва закъснялата оставка, която е за втори път", коментира той.

Вар БФС Боби Михайлов

Каква е целта на борбата на Бербатов

"Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко ново управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента", коментира бившият национал.

ОЩЕ: На тайна среща: Боби Михайлов поставил ултиматум на Бербатов, за да напусне БФС (ВИДЕО)

 За какво трябва да следи футболна общественост

"Следват няколко неща от тук нататък. Те са много важни и футболната общественост трябва да ги следим. Първото е да видим дали в седемдневен период Търговският регистър ще впише временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов. Ако това не се случи, значи продължават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които пак си мислят да направят за Конгреса. Миналия път, когато това се случи с оставката, Борислав Михайлов беше отписан в Търговския регистър, Михаил Касабов беше вписан като негов заместник. Затова няма пречки да се случи и сега. Ако след седем дни се случи така, това е показателен знак, че пак нещо се крои", коментира още Димитър Бербатов.

Вижте как "Никога не лъжа" се оказа лъжа, защото УЕФА опроверга твърдение на БФС (подробности четете в линка).

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес