ВАР-ът на Actualno: Г-н президент, трябваше да си тръгнете с достойнство!

8586
ВАР-ът на Actualno: Г-н президент, трябваше да си тръгнете с достойнство!
Снимка: БГНЕС/Колаж: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Вчера Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Бившият вратар най-накрая направи това, което трябваше да стори още в кървавата вечер на 16 ноември, а дали не и много по-рано. Любимецът на цяла България отпреди 30 години обаче така и не пожела да си тръгне с достойнство.

Михайлов си тръгна обиден

Михайлов обяви решението си на извънредно заседание на Изпълкома на БФС. След това застана пред журналистите. Видимо обиден и доста напрегнат. Президентът на футболния съюз заяви, че е подал оставка и започна истинският театър. Михайлов прочете 2 страници хвалебствени слова за неговото управление и множеството облаги, които то е донесло на българския футбол.

Борислав Михайлов

Последва обявлението, че няма да отговаря на въпроси, както и обвинение към присъстващите журналисти, че оставката му е и благодарение на тях. Това обаче не беше краят. Михайлов допълни, че нито един клуб в България не му иска оставката. За финал пожела на журналистите „със следващия президент да са по-щастливи, отколкото с него“.

Времената се менят

Жалко. Много жалко за г-н Михайлов. Той наистина бе страхотен вратар, който донесе много радост на цялата страна през лятото на 1994-та. Българите тогава имахме нужда от героизъм като този на Пеневата чета.

Борис

Времената обаче се менят, а с тях и хората. Може би това се случи и с Борислав Михайлов. Промени се, самозабрави се. Защото след 18 години в БФС и всички скандали около централата, той не показа никакво желание „да пусне кокала“. Дори при положение, че цялата страна настръхна от случилото се на 16 ноември.

То не беше КПКОНПИ, не беше изслушване в парламента и какво ли още не. Но Борислав Михайлов беше непреклонен – той е прав, а останалите просто не са разбрали кореспонденцията между него и УЕФА, новите правила за младите футболисти у нас, изграждането на терени в знайни и незнайни села и паланки, публикуването на наръчници, помагала, алманаси и диплянки.

С какво ще бъде запомнен Боби Михайлов

Борислав Михайлов

В крайна сметка Борислав Михайлов подаде тази прословута оставка. Начумерен и сърдит. Сърдит от обществения натиск, който се заформи след онзи 16-ти ноември. От факта, че хората вече толкова не го искат, че са готови да излизат по улиците само и само той да си тръгне. А можеше да го избегне. Защото трябваше много отдавна да си събере багажа. Но не го направи. Чакаше до последно. Да види докъде ще стигне.

Е, стигна. Дотам, докъдето вече никой няма да си спомня за големия вратар Борислав Михайлов. Не, спомените ще се за ръководителя Борислав Михайлов. И това как той не успя да запази поне малкото му останало достойнство.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: А бе, къде е Боби?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Лудогорец намери заместник на Пьотровски, преговаря с бразилски гранд за опитен халф

Сега дойде, а бърза да си ходи: Новата звезда на Берое напуска клуба

Илиана Раева: Наско ще се бори докрай за любимия си Левски

Наско Сираков провел среща с евентуалния нов треньор на Левски?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com