БФС потвърди санкцията на Ботев

6923
БФС потвърди санкцията на Ботев
Снимка: БГНЕС

Наказанието на Ботев (Пловдив) да играе първите си 3 мача от новото първенство без публика беше потвърдено. Апелативната комисия към БФС не одобри молбата на пловдивския тим за намаляване на санкцията след ексцесиите във финала за Купата на България срещу Лудогорец, загубен от пловдивчани с 0:1.

Заседанието на комисията продължи едва половин час. Мотивите, които членовете й определиха за решението е, че двубоят с Лудогорец в Бургас е бил прекъсван два пъти, както и че поведението на бултрасите е рецидив.  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Така Ботев ще приеме без публика Локомотив (София), Черно море и Литекс.

"Поведението на феновете на Ботев доведе до ескалиране. Това е тяхно четвърто наказание поред за една състезателна година. Първо беше последно предупреждение, след това без публика, последва без домакинство и сега. Общественият отзвук е много голям и ние смятаме, че Дисциплинарната комисия се е произнесла правилно", каза председателят на Апелативната комисия Стефан Ботев.

Представител на Ботев на заседанието беше изпълнителния директор Тервел Златев. Шефът на пловдивския клуб сподели , че са проведени разговори с феновете и е получил тяхното уверение, че подобни инциденти няма да бъдат повтаряни през новия сезон.

Златев сподели още, че няма никакви притеснения около финансирането на отбора. Утре Ботев (Пловдив) ще представи официално пред медиите новия наставник Любослав Пенев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ