Черноморец заплашва лиценза на Левски

5516
Черноморец заплашва лиценза на Левски
Снимка: Официален сайт на Черноморец

Черноморец сезира лицензионната комисия към БФС за неизплатен дълг на Левски. Бургазлии се жалват, че "сините" вече една година не се издължават по трансфера на Пламен Димов.

Той бе привлечен на „Герена" в началото на 2013 година по настояване на тогавашния треньор Илиан Илиев. Сумата, която Левски трябваше да плати за правата му, е около 300 000 лева. От тях столичният клуб все още дължи 130 000 лева.

И ако искат "сините" да играят през лятото в Европа, ще трябва да погасят сумата или да я разсрочат.

"Подали сме жалба до Лицензионната комисия. Чакаме Левски да плати или да бъ­де задължен да плати от органите", заяви пред "Тема Спорт" прокуристът на бургазлии Пламен Киряков.

"Искаме си парите от близо година. Говорихме на няколко пъти с хора от ръководството на Левски. Първо с Иво Тонев, след това с Константин Баждеков. Всеки от тях вдигаше рамене и ни препращаше към Тодор Батков. А той явно се ослушва и иска да си спести тези пари."

"Вероятно от Левски са се отказали от евролиценз, тоест отписали са евротурнирите. В противен случай те трябва да ни се издължат до 31 март тази година включително или да постигнат споразумение за разсрочване на дълга. Този срок изтича утре (б.а. - днес)."

"Ако пак се опитат да направят нещо нередно - ще отнесем въпроса и до Лицензионната комисия на УЕФА. Казвам, че явно не искат да участват в евротурнирите, защото трябва да ни платят, за да вземат лиценз. Иначе имат време за този за "А" група - срокът за него изтича през месец юни", отбеляза Киряков.

"За жалост винаги има проблем при трансфер на наш играч в български клуб. С Левски бе така и при сделките за Георги Сърмов и Орлин Старокин", допълни Киряков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ