X
 
 

ЦСКА получи виза за реконструкция на "Българска армия"

2644 1
ЦСКА получи виза за реконструкция на "Българска армия"
Снимка: БГНЕС
Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“ на дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД, обяви в Народното събрание спортният министър Красен Кралев. Не стана ясно как това се е случило, след като все още Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина не е одобрен!

Издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица. Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на чл. 83 и чл. 84, тъй като стадион „Българска армия“ попада в обхвата на охранителна зона на резервата „Борисова градина“. Визата влиза в сила с издаването й, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата.

Фандъкова: ЦСКА може да построи нов стадион, но ако изпълни важно условие

Няма пречки за ЦСКА да постои ново клубно съоражение на мястото на сегашното в Борисовата градина. Това каза кметът на София Йорданка Ф...

В Народното събрание Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба.

На следващия етап е необходимо да бъде изготвен подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион „Българска армия“. Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата“, обяви Кралев. Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ПФК “ЦСКА-София” са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

„Впоследствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта“, завърши Кралев.

По отношение на ст. „Българска армия“ министърът припомни, че ММС има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране.

Контрера предлага промени в плана за Борисовата градина, засягащи стадион "Българска армия'"

Вчера изтече срокът, в който граждани и организации могат да правят предложения и възражения относно представения проект за подробен ус...

Actualno.com

Етикети: