ЦСКА взима лиценз, заяви ексюрист на клуба

11308
ЦСКА взима лиценз, заяви ексюрист на клуба
Снимка: БГНЕС

ЦСКА ще вземе лиценз. Това е мнението на бившия юрисконсулт на клуба Радостин Василев, който се занимаваше с лицензирането на "червените" през изминалите 4 сезона.

"Първо искам да уточня, че ЦСКА не може да бъде наказан заради отказа си да участва в евротурнирите през миналата година. Прочетох много свободни съчинения и спекулации по тази тема. Подобни зловредни твърдения обаче по никакъв начин не кореспондират с истината. Ясно и точно го казвам и това трябва да се знае без капка съмнение - заради отказа си от миналата еврокампания ЦСКА не може и няма да търпи негативи", категоричен бе Василев пред "Тема спорт".

ЦСКА задържа таран с максимална заплата

Ръководството на ЦСКА прави неистови опити да задържи най-добрия си футболист през пролетта Омар Косоко. Бенинският таран е получил пре...

Той коментира и евентуални проблеми при лицензиране на клуба.

"При цялата условност, че не съм запознат в детайли със ситуацията, смятам, че ЦСКА ще получи лиценз от Българския футболен съюз в края на този месец, като това може да стане u още след седмица. Клубът обаче следва да подходи с изключително внимание към мониторинга на 30 юни, защото, освен че трябва да се изпълнят всички финансови критерии за лицензиране, клубът е длъжен да отговаря и на общи изисквания за финансов феърплей. Тоест - балансът на дружеството трябва да е изряден; реалният собственик на дружеството трябва да докаже, че е в състояние да го издържа в следващата една година; дружеството не трябва да има просрочени задължения към служители за периода януари - юни, което ще рече, че заплатите до месец май включително трябва да бъдат изплатени. Доскорошните скаути на клуба Стоян Йорданов, Христо Маринчев и Иво Димов са само част от бившите служители, които трябва да си получат парите до 30 юни", поясни Василев.

"Безспорно трябва да се признае, че ЦСКА положи огромни усилия, за да се справи с изискванията за лиценз. Мнозина вероятно са очаквали клубът да не успее и да се провали, но ето, че нещата стигнаха до финалната права. Нужно е само последно усилие в края на юни, което е свързано с мониторинга, чрез което да се постигне по-трайна стабилизация на клуба. Много е важно ръководството да подходи изключително разумно към всеки един проблемен случай, за да не се повтарят познати истории от близкото минало", каза още бившият юрисконсулт на армейците.

"Сигурен съм и знам откъде е дошла тази провокация към ЦСКА. Мога да кажа само, че неин автор е едно силно недолюбвано от феновете на ЦСКА лице, което умишлено дезинформира, чрез което опитва да проучи почвата как ще се приеме от обществото подобна манипулация", каза Радостин Василев.

Фо-Поре желан от отбори в родината си

Няколко френски клуба проявяват интерес към леви бек на ЦСКА Жереми Фо-Поре, пише "Тема Спорт". Бранителят преговаря за нов договор с "...

Наскоро ЦСКА загуби дело в спортния арбитражен съд в Лозана срещу бившия си футболист Алесандру Пакурар. Ексюристът на червените коментира и този въпрос:

"Пакурар напусна ЦСКА поради забавяне в плащанията от страна на предишните собственици. Аз и предишният екип от юристи бяхме създали план за действие по това дело, но не ни се наложи да го осъществим, тъй като бяхме освободени от клуба. Така че защитата на ЦСКА по делото с Пакурар е писана от юристи, наети от новото ръководство. Важно е в клуба да знаят, че случаят с Пакурар влиза в обхвата на мониторинга, който е към 30 юни", каза още Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com