Домусчиев активира феновете, за да не плаща повече за концесия на "Лудогорец Арена"

8339
Домусчиев активира феновете, за да не плаща повече за концесия на "Лудогорец Арена"
Снимка: БГНЕС

Настояваме Лудогорец да остане в Разград, да си играе на „Лудогорец Арена”, а не стадионът да стане общинско пасище. Това заявиха в един глас феновете на българския шампион по футбол.

От общината се оправдаха, че не са виновни за случилото се. Дадохме шанс на Лудогорец да се лицензират, нашите финансови претенции се отнасят само до предмета на концесията, каза кметът на Разград Валентин Василев пред Нова телевизия.

Присъствието на Борисов, Павлова и Горанов на стадиона на Лудогорец струвало 2 900 лв.

Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28, съобщи bTV. Стойността н...

Не сме против концесионното плащане, има неясноти, отвърна изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. Предупредихме за проблемите, не знам защо толкова се бърза да се гледа концесията от Общинския съвет. Поемаме ангажимент за 35 години напред, подчерта Петричев.

Според информация в медиите клубът на Кирил Домусчиев не иска да плаща на общината 0,5% от нетните приходи от всички продажби. По сметки в медиите това са малко над 1000 лева. По този повод Домусчиев заяви, че говорят на различни езици с Василев и живеят на различни планети. Кметът обаче напомни, че сметките за издръжката на „Лудогорец Арена” – газ, ток и вода, ги поема общината.

"От 2001 г. община Разград е дала за детско-юношеската школа 866 761 лв. За издръжката на стадиона от 2011 г. до сега са дадени 417 250 лв. За тази година допълнително сме предвидили сума в размер на 300 000 лв", обясни кметът на Разград в края на миналата седмица, когато тръгна скандалът.

Припомняме, че новата трибуна „Моци” на „Лудогорец Арена” беше изградена с държавни средства. За построяването ѝ бяха отпуснати 5 млн. лева с целева субсидия.

Домусчиев намери начин да ободри Борисов

Стабилност срещу реформи - това поиска Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) с председател Кирил Домусчиев ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ