Гонзо спря и Ботев, феновете на тотална война с Мъри

7490
Гонзо спря и Ботев, феновете на тотална война с Мъри
Снимка: БГНЕС

В Ботев няма да стане със Станимир Стоилов начело. "Канарчетата" завършиха 1:1 с Черно море на стадиона в Коматево. Страшното за пловдивчани бе не толкова на терена, колкото на трибуните. Една от най-верните агитки в България демонстрира, че няма да търпи Мъри за треньор на отбора. Едва 2000 зрители посетиха двубоя, а тези във фенския сектор не скандираха нито веднъж.

Черно море пък спря още един от челниците в класирането, след като в предишните два кръга завърши наравно с Литекс и ЦСКА.

Станимир Стоилов този път реши да не подарява трите точки на опонента, както направи в мача с Левски. Мъри пусна сносен състав и Ботев имаше предимство в първите минути. Особено активен бе Алесандру Куртеан, който стреляше от всякакви позиции, а показа и страхотно разбирателство с Феребори Доре. Тъмнокожият играч стреля опасно в 7-ата минута, а румънецът стори същото в 15-ата, но Китанов спаси. Третата комбинация между двамата бе успешна. Куртеан центрира от корнер, а Доре надскочи Живко Атанасов и с глава прати топката в мрежата - 1:0.

До този момент тимът на Черно море се бе затворил плътно в своята половина. След гола "моряците" изнесоха играта и това веднага даде резултат. В 23-ата минута Георги Божилов изведе Венков отляво, той му върна подаването и нападателя от 5-6 метра технично насочи топката в долния ляв ъгъл на Стаховяк за 1:1. Ботев се стъписа и Черно море бе по-добрият отбор до края на първото полувреме.

Пловдивчани започнаха силно втората част. Куртеан обаче уцели гредата в 55-ата минута със страхотен удар от движение. Домакините разчитаха на традиционния при Мъри хаотичен натиск и сякаш не знаеха точно как да превземат вратата на гостите. Играта се водеше по вкуса на "моряците", които изпуснаха страхотен шанс при контраатака в 65-ата минута. Бакари бе изведен сам срещу Стаховяк, но ударът му срещна главата на вратаря. Станимир Стоилов пусна в игра жокера си Иван Цветков, ала и това не помогна. Воините на Гонзо удържаха стихийния натиск и заслужиха точката. Помогна и съдията Калин Людмилов, който в последната минута не отсъди дузпа за нарушение на Бергонси срещу Доре.

Едно е сигурно - Станимир Стоилов няма бъдеще в Ботев. Особено след като феновете на Ботев категорично показаха, че нямат нищо против той да придружи днешния му опонент Георги Иванов в Левски след края на сезона.

Със спечелената точка Ботев остава четвърти с 50 т., Черно море е шести с 46.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ