Хубчев: За Венци Христов е все едно Металург или ЦСКА

28942
Хубчев: За Венци Христов е все едно Металург или ЦСКА
Снимка: БГНЕС

С 5:0 по случай 50-ия му рожден ден поздравиха футболистите на Берое своя старши треньор Петър Хубчев. Той говори пред медиите след победата с 5:0 над „Любимец“. Вижте какво сподели той за мача, следващия съперник, селекцията, напускащите, Венцислав Христов и дали има смисъл от мачовете във втората седмица.

"Напълно заслужена според мен победа. Първото полувреме играхме точно така както искахме и затова започнахме с точно тези хора. Държахме повече топката, вкарахме и два гола. За мен напълно заслужена и много важна победа. Няколко пъти говорих с момчетата. Мисля, че се отнесоха професионално към този мач, колкото и невзрачен да беше за някои медии и хора.“ – коментира Хубчев за мача.

На въпрос "Не е ли много жалко, че Берое ще "разцъква“ цяла пролет с такива отбори“ Хубчев отговори: "Това е много обиждащ въпрос. Какво значи такива отбори? Това са отбори от „А“ група. Какви са тези отбори? Нямам отговор на въпрос, който е зададен така.“

"Трябва да кажа, че селекцията е отворен процес. Като че ли е приключила. Всичко е възможно, но е малко вероятно да попаднем на футболист, който да е достатъчно качествен. Имахме няколко имена, насочили сме се към две или три имена, но това са по-скоро варианти за лятото.“ – каза Хубчев.

"Току що уточнихме тези неща. На практика с тази победа ние ставаме осмия отбор. Значи знаем, че първата седмица почиваме. Неприятното е че всички други играят. Ще търсим съперник за 15 март. Възможно е от съседна страна да намерим противник. При всички положения ще търсим. Моето желание е да е качествен отбор, но всички други играят в България, може и от съседна страна.“ – допълни той.

"Имах възможност да гледам „Черноморец“ срещу ЦСКА, а утре ще ги гледаме и срещу „Локомотив“. Казвам го съвсем честно, дори Стойчо Младенов го призна – играха като равен с равен и стояха много добре. За мен това е един добър отбор и то много добър отбор. Знам, че утре имат двама наказани за тях важни футболисти, но аз лично се изненадах от начина по който те се държаха срещу ЦСКА. В никакъв случай няма да има подценяване. Тази дума по принцип е забранена за споменаване в съблекалнята. За мен това е много силен отбор. Не знам по какви причини, далеч съм от „Черноморец“, за да казвам защо имат такъв точков актив. Това, което показаха срещу ЦСКА обаче показва изключително сериозен отбор. Ще видим как ще е утре.“ – каза той за следващия съперник.

Хубчев коментира и финализирането на трансфера на Венцислав Христов в Металург (Донецк): „Когато един футболист е недоволен или смята, че е надраснал развитието на един клуб е по-добре той да си замине. Първия разговор, който води ръководството и аз с Венци Христов беше да чуем неговото желание. То беше водещо. За мен е ясно, че с напускането на Венци, на Каядо, на Пламен Крумов, дори на Иван Горанов, който прояви желание да тръгне – ние губим от майстоството, но в момента, може би го казвам за втори път само днес, тренираме по начин, по който тренирахме когато поехме отбора. Аз съжалявам до някъде, но от друга страна се радвам, че имам точните хора събрани в отбора. При всички положения знаем като какъв дойде Венци Христов в „Берое“ и какво направи за нас. Трябва да му бъдем благодарни, както и на Каядо и на Пламен Крумов, но след като така са преценили… Няколко пъти той декларира, че смята, че с оглед на по-нататъшното му развитие е по-добре да отиде в друг отбор. Беше снощи с отбора на лагера в Старозагорски бани. Отдавна не съм виждал така да изпращат човек в друг отбор – доста радушно беше изпратен и аз мога само да му пожелая да се развива както при нас – направи две крачки при нас, нека там да направи същото.“

"За темата ЦСКА – аз съм запознат с някои детайли. Ако и вие се запознаете с тях ще мислите по същия начин. Наемът е така направен, че само думата е наем. Това са неща, които ръководството може да коментира.“ – сподели Хубчев. „Благодарност към кого? Към ЦСКА? Какво общо имаме ние с Венци Христов с тях? Венци отива с абсолютното желание, с което искаше да отиде в ЦСКА, сега в Металург“ (Донецк)" – допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com