От ЦСКА не са подавали молба за участие в Областната група

4720
От ЦСКА не са подавали молба за участие в Областната група

От ЦСКА не са подавали молба за участие е Областната група, в случай че санкциите на ФИФА влязат в сила. Това обявиха представителите на БФС на днешната си пресконференция. Отлагането на Областната  група е било за да се даде такава възможност за "червените".

"Отлагането на Областната група бе за да се даде такава възможност. Това ни даде възможност да удължим срока, защото едната група е с 12 отбора, а другата с - 14. Тези първенства ще завършат на 5-6 декември. До този момент няма индикации, че ЦСКА желае да играе в тази група. Ако, не дай Боже, се стигне до отнемане на точки и изваждане на отбора, няма как да започне отново сезонът за тях“, заяви Антон Попов.

По този начин, ако се стигне до изваждане на отбора от "В" група, то съществува реалната опасност ЦСКА да не играе официални мачове до лятото на 2016г.

"Ако клубът не плати тези пари, ще му бъдат отнети точки. Тази сума нараства с големи темпове. Изчаква се становището на ФИФА. За отнемане на 27 точки няма вариант, това е абсурд", категоричен бе Борислав Попов.

От централата ни разясниха, че отговорът на ФИФА се очаква до края на седмицата, дори по-рано.

Попов коментира и варианта с ФК ЦСКА, с който бе направен опит за картотеки на ЦСКА.

Официално: Отнемане на 15 точки на ЦСКА, поиска ФИФА

Лошите новини за ЦСКА се потвърдиха. ФИФА е разпоредила на Българския футболен съюз да отнеме 15 точки от актива на ЦСКА заради дългове...

"ФК ЦСКА е ново дружество – създадено през август. Това, че участва сегашното дружество в него, не го прави правоприемник. На базата на заявка този клуб трябва да тръгне от Областната група. Картотекирането е акт към редовен клуб, а този не е редовен клуб. Действието не носи белези на картотекиране. Няма искане от Правната комисия", посочи Попов.

Развитието около ЦСКА следете в Sportline.bg.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ