ВАР-ът на Actualno: И Борислав Михайлов трябва да бъде изпран!

13186
ВАР-ът на Actualno: И Борислав Михайлов трябва да бъде изпран!
Снимка: ACTUALNO.COM

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Бурни протести в София, полицейски произвол срещу граждани, най-вече млади хора - явления, на които българското общество стана свидетел както през 2020 година, така и през 2023-та. Разбира се, разликата в мащаба е очевидна, а и този път недоволството не беше срещу политически партии и главен прокурор, а пряко насочено към ръководството на Българския футболен съюз.

Връщаме лентата назад

Връщаме лентата назад, когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски бяха труднооткриваеми и не говореха всеки ден пред медиите. Президентът Румен Радев вдигаше юмрук и призоваваше да премахнем мутрите. Скорострелно се оформиха два лагера - за и против тогавашното правителство. Как се разви сюжетът, е ясно на всички. Появиха се нови лица, които няколко пъти опитаха да се превъплътят в образа на Месията... Избори, после пак избори и пак избори... И накрая "сглобка" между наглед враждуващите партии.

Бойко Борисов

Традицията повелява да изперем и Борислав Михайлов!

Резултатът - върнахме стария Бойко, Д.П. е говорител на управляващото мнозинство и носител на званието "най-голям евроатлантик". Сякаш старите дразги бяха забравени. Мир и спокойствие! Изводът, който може българският футбол да си извади от хронологията на родните политически страсти, е само един. Традицията повелява да изперем и Борислав Михайлов!

Всички прилики с политически лица и събития НЕ са случайни

Очевидно това е правилният начин, за да се укротят вандалите, които водят гангстерска война по улиците на София. Някакви си 500 души излезли на площада, но никой не знае защо и срещу кого протестират. Такива фенове не ни трябват. За тях и платените журналисти - среден пръст. Те не виждат, че Съюзът работи перфектно  - отличен 6! Даже на 8 декември ще затвори устите на всички критици с невиждана по рода си единна методология за развитие на ДЮШ! А че си празнувал нова година с боса на черно тото Дан Тан, и не си се класирал на голям форум от 20 години - какво значение има?! Нали кучетата и да лаят, керванът трябва да си върви...

Гонзо

Бербата и Боби в НЕизпълком

Изперем ли Боби, като му простим всички грехове и си правим оглушки за някои мънички корупционни схеми, е време за стъпка номер 2. Лидерът на опозицията Димитър Бербатов, настоящият президент на БФС Борислав Михайлов и техните екипи трябва да сформират НЕизпълком. Представяте ли си Бербата и Боби в НЕизпълком?! Щом за едни може, защо за други да не? Двамата ще продължат да се хулят, няма да имат ясен механизъм за вземане на решения, а Йордан Лечков, Емо Костадинов и Георги Иванов понякога ще се активизират, за да обясняват колко лоши са партньорите им в НЕизпълкома Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров. Михайлов пък може да разяснява дневния ред на "футболната сглобка" всяка сутрин пред медиите.

ОЩЕ: Лечева пред Actualno: Тези, които ни направиха горди, ще останат в историята като слаби ръководители (ВИДЕО)

Въпроси пред футболната общественост

Сатирата и паралелите с политиката могат да продължават безкрайно, но е време сериозно да си отговорим на няколко въпроса:

  • Ще допусне ли българското общество силната гражданска позиция от вечерта на протеста срещу родната централа да бъде притъпена, както направи през 2020-а?
  • Докога ще позволява на Борислав Михайлов да дерибейства?
  • А ще може ли бившият национален страж след време отново да е главно действащо лице във футбола у нас?

Борислав Михайлов

Свят, пълен с „бобимихайловци“

Ако клубовете, техните почитатели и изобщо цялата спортна общественост у нас не действат с твърда ръка, би трябвало да знаят какво ще се случи. Политическите събития са добър шаблон. Безспорно е, че фактите отреждат на Михайлов челната позиция в класацията за най-слаби ръководители на БФС. Неговото дело е перфектен образец какво се случва, когато по високите етажи на властта се намират неподготвени „лидери“.

Представяте ли си свят, пълен с „бобимихайловци“? (Поднасям искрените си извинения към „онзи фантастичен, онзи невероятен Боби Михайлов“ от САЩ 94 за нарицателното). В тази въображаема реалност на пиедестал ще бъдат издигнати корупцията и шуробаджанащината. Наистина ли искаме българският футбол да продължава да гледа дъното отдолу?

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Долу ръцете от г-н Борислав Михайлов!

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Нов директор в ЦСКА се заема и с инфраструктурните проекти на „червените“

Български национал призна за интерес от Левски

Нарочен за гонене от ЦСКА с поредна издънка, от няколко дни е в неизвестност?

Спряган за сигурен нов треньор на Левски отрече да се е разбрал със „сините“

Млада звезда на Левски отново отказал да преподпише, „сините“ се готвят да го продадат

Лудогорец – Ботев Пловдив: Кога и къде да гледаме финала за Купата на България?

Спорт по телевизията днес – 15 май 2024 г.

ЦСКА направи нова важна стъпка за реконструкцията на "Армията"

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ