Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благоевградчанинът Валери Маринов с втора награда на спортен форум

21 март 2019, 15:05 часа • 483 прочитания

Една от звездите на Благоевград в областта на спорта Валери Маринов донесе нова награда за града си. Младият мъж, който е потребител на социалната услуга защитено жилище "Струма" в града, участва в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, от където спечели четвърто място в отборното състезание по боче, заедно с партньорката си Елена Илиева.

Елена също е потребител на услугата и е от село Крушари, в областта, като заедно с Маринов показаха в какъв синхрон играят и как заедно могат да спечелят отличие от подобна световна величина.

Само няколко дни по-рано, благоевградчанинът отново зарадва града си, като спечели бронзов медал по боче.

Маринов беше изпратен тържествено за Абу Даби от кмета на града - д-р Атанас Камбитов. Той пожела много успех и късмет на съграждани си и му подари спортен екип, маратонки и националния флаг и флаг с тотема на Благоевград. Световните игри приключват днес. Те се стремят да насърчат участниците в единство и любов към спорта за хора с интелектуални затруднения. Инициативата е широко подкрепа от хора и организации от цял свят и следи с много голям интерес.

Костадин Костов
Костадин Костов Отговорен редактор
Новините днес