Благоевградска област е отличник в борбата с корупцията

2098
Благоевградска област е отличник в борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

Област Благоевград е една от трите области - отличнички в борбата с корупционните практики, информира Topnovini.bg. Това стана ясно от вчерашното заседание на Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията, което се проведе в Областна администрация - Благоевград.

Специален гост бе директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет Елеонора Николова. Тя обяви и статистиката за Пиринско. През тази година са получени общо 4 сигнала за корумпирани служители на МВР.

Национален протест срещу цените на винетките ще има тази неделя в Благоевград

Нов национален протест срещу новите цени на винетните стикери ще се проведе тази неделя в Благоевград, предаде „Фокус”. Не...

Извършени са две проверки, стигнало се е и до дисциплинарни мерки. Няма сигнали за корупция в Регионалната дирекция по горите. Има и няколко сигнала за корупционни практики в горските стопанства в Гърмен, Струмяни, Петрич и Якоруда. Направени са проверки и са информирани районните прокуратури в Гоце Делчев, Петрич и Разлог.

Два анонимни сигнала са подадени и за Регионалната инспекция по околната среда и горите. Един е проверен и е отхвърлен като неоснователен.

Елеонора Николова предложи на представителите на институциите да изработят бланки за жалби и да ги публикуват в интернет страниците си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com