Благоевградски отличник спечели поръчка за пътища в парк "Пирин" за 3.3 млн. лв.

12978
Благоевградски отличник спечели поръчка за пътища в парк "Пирин" за 3.3 млн. лв.
Снимка: Анита Чолакова

Благоевградската фирма „Стилстрой – М“ ООД, която според местни медии е отличник в обществените поръчки за района, в консорциум с дружества от Банско и София, спечели инженерингова поръчка за изграждане на пътни участъци и туристически маршрути в защитена зона „Пирин“.

Консорциумът „Авон – Пирин 2018“ единствен е стигнал до отваряне на ценови оферти. Конкурентът му – консорциум „Скаптопара билд“ (състоящ се от фирмите „Парсек Груп“ ЕООД, „Престиж бизнес – 93“ ООД и „Растер Юг“ ООД), не е бил допуснат да продължи процедурата след прегледа на техническата му оферта, предаде кореспондентът на Actualno.com.

 

На територията на Национален парк „Пирин“ се извършват редица дейности, свързани с придвижване на туристи и пашуващи животни. Част от пътната инфраструктура в парка е в лошо състояние, дължащо се на естествени ерозионни процеси.

Редица пътни участници са изровени и преминаването през тях е затруднено. Състоянието на пътната инфраструктура е довело до създаване на алтернативни, дублиращи пътища, които се използват от моторните превозни средства и пашуващите животни.

Фирма с един човек ще прави градски парк "Акад. Николай Кауфман" в Неделино

Фирма "Лъчи – 97" ЕООД, регистрирана през 2016 г. ще прави нов градски парк, който ще бъде именуван на акад. Николай Кауфман в Не...

Разширяването на пътната мрежа води до увреждане на нови терени в природни местообитания, е посочено в обосновката към обявлението.

За да се ограничи въздействието спрямо тях, е необходимо поставяне на съоръжения за ограничаване/възпиране на движението на моторни превозни средства извън основното трасе на пътните участъци, както и възстановяване на определени пътни участници.

Те са следните: „Каменица” - местност "Арнаут дере" - местността "Дългата поляна" - местността "Горна Аматица"; „Каменица” - отдел „408” - местността "Юручки гробе"; „Вихрен” - местността "Босево бърдо" - местността "Чучорето"; „Вихрен” - местността "Котечкото" - местността "Маклище".

Обектът е разделен на две обособени позиции.

Първата е за ремонтни работи в определени участъци от пътната инфраструктура в защитената зона. За нея консорциумът е предложил ценова оферта от 2 254 500 лв. без ДДС.

Канцеларски материали и офис оборудване за до 70 000 лв. поръчва община Асеновград

До 70 000 лева без ДДС планира да изхарчи община Асеновград за доставка на канцеларски и печатни материали и дребно офис оборудване, ко...

По нея е предвидено изграждане на водостоци и канавки, подравняване на пътното платно, насипване с трошенокаменна фракция на отделни участъци, изграждане на прегради в някои участъци с цел да се ограничи преминаването на превозни средства по няколко дублиращи участъци от пътя. Планува се също ремонт на 8 дървени моста.

Втората позиция е за проектиране и рехабилитация на участъци от туристическите маршрути. Договорът за нея е на стойност 1 074 900 лв. без ДДС.  

По тази част от обекта ще се поставят дървени скари на места с подпочвена вода и силно ерозирали участъци, монтаж на дървени пешеходни мостчета, приблизително 30 на брой, подреждане на каменна настилка на участъци от пътеките - съществуваща на терен, подреждане на стъпала от камъни - съществуващи на терен, почистване на маршрутите и поставяне на табели за насочване преминаването извън увредените участъци от регламентираните пътеки и маршрути, затваряне на дублиращи пътеки и оставяне само на една основна.

По дължината на пътеките се предвижда поставянето на дървени маркировъчни колове и указателни табели, обработени против действия на атмосферното влияние с подходящи екологосъобразни материали.

За да се възстанови състоянието на целевите природни местообитания, е предвидено разрохкване на почвата по затворените и дублиращи пътеки, възстановяване на местообитанията в тези участъци от туристическите маршрути и пътища със залесителен материал или тревно семе от същите местообитания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com