X
 
 

Благоевградски отличник спечели поръчка за пътища в парк "Пирин" за 3.3 млн. лв.

3969
photo of Благоевградски отличник спечели поръчка за пътища в парк "Пирин" за 3.3 млн. лв.
Снимка: Анита Чолакова
Благоевградската фирма „Стилстрой – М“ ООД, която според местни медии е отличник в обществените поръчки за района, в консорциум с дружества от Банско и София, спечели инженерингова поръчка за изграждане на пътни участъци и туристически маршрути в защитена зона „Пирин“.

Консорциумът „Авон – Пирин 2018“ единствен е стигнал до отваряне на ценови оферти. Конкурентът му – консорциум „Скаптопара билд“ (състоящ се от фирмите „Парсек Груп“ ЕООД, „Престиж бизнес – 93“ ООД и „Растер Юг“ ООД), не е бил допуснат да продължи процедурата след прегледа на техническата му оферта, предаде кореспондентът на Actualno.com.

 

На територията на Национален парк „Пирин“ се извършват редица дейности, свързани с придвижване на туристи и пашуващи животни. Част от пътната инфраструктура в парка е в лошо състояние, дължащо се на естествени ерозионни процеси.

Редица пътни участници са изровени и преминаването през тях е затруднено. Състоянието на пътната инфраструктура е довело до създаване на алтернативни, дублиращи пътища, които се използват от моторните превозни средства и пашуващите животни.

Фирма с един човек ще прави градски парк "Акад. Николай Кауфман" в Неделино

Фирма "Лъчи – 97" ЕООД, регистрирана през 2016 г. ще прави нов градски парк, който ще бъде именуван на акад. Николай Кауфман в Не...

Разширяването на пътната мрежа води до увреждане на нови терени в природни местообитания, е посочено в обосновката към обявлението.

За да се ограничи въздействието спрямо тях, е необходимо поставяне на съоръжения за ограничаване/възпиране на движението на моторни превозни средства извън основното трасе на пътните участъци, както и възстановяване на определени пътни участници.

Те са следните: „Каменица” - местност "Арнаут дере" - местността "Дългата поляна" - местността "Горна Аматица"; „Каменица” - отдел „408” - местността "Юручки гробе"; „Вихрен” - местността "Босево бърдо" - местността "Чучорето"; „Вихрен” - местността "Котечкото" - местността "Маклище".

Обектът е разделен на две обособени позиции.

Първата е за ремонтни работи в определени участъци от пътната инфраструктура в защитената зона. За нея консорциумът е предложил ценова оферта от 2 254 500 лв. без ДДС.

Канцеларски материали и офис оборудване за до 70 000 лв. поръчва община Асеновград

До 70 000 лева без ДДС планира да изхарчи община Асеновград за доставка на канцеларски и печатни материали и дребно офис оборудване, ко...

По нея е предвидено изграждане на водостоци и канавки, подравняване на пътното платно, насипване с трошенокаменна фракция на отделни участъци, изграждане на прегради в някои участъци с цел да се ограничи преминаването на превозни средства по няколко дублиращи участъци от пътя. Планува се също ремонт на 8 дървени моста.

Втората позиция е за проектиране и рехабилитация на участъци от туристическите маршрути. Договорът за нея е на стойност 1 074 900 лв. без ДДС.  

По тази част от обекта ще се поставят дървени скари на места с подпочвена вода и силно ерозирали участъци, монтаж на дървени пешеходни мостчета, приблизително 30 на брой, подреждане на каменна настилка на участъци от пътеките - съществуваща на терен, подреждане на стъпала от камъни - съществуващи на терен, почистване на маршрутите и поставяне на табели за насочване преминаването извън увредените участъци от регламентираните пътеки и маршрути, затваряне на дублиращи пътеки и оставяне само на една основна.

По дължината на пътеките се предвижда поставянето на дървени маркировъчни колове и указателни табели, обработени против действия на атмосферното влияние с подходящи екологосъобразни материали.

За да се възстанови състоянието на целевите природни местообитания, е предвидено разрохкване на почвата по затворените и дублиращи пътеки, възстановяване на местообитанията в тези участъци от туристическите маршрути и пътища със залесителен материал или тревно семе от същите местообитания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Мнучин: Потребителите ще плащат повече заради митата за Китай

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че потребителите може да плащат по-високи цени в резултат на наказателните мита, наложени...

Последно в Актуално