Четирима души загинаха заради алкохол в Якоруда

5984
Четирима души загинаха заради алкохол в Якоруда
Снимка: БГНЕС

Още трима души са приети през нощта срещу понеделник със симптоми на отравяне от метилов алкохол в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. От двете компании в Якоруда, които станаха жертва на употреба на алкохол, починаха четирима, а петима са настанени в реанимацията, предаде БГНЕС.

Общо четирима души починаха след ритуално клане на прасе, наричано в региона "свинска сватба", в събота в град Якоруда. Смъртта застигна Вайдин Мисанков, на 38 г., който припадна пред спешния център в Якоруда. 30 минути след полунощ в МБАЛ-Разлог в състояние на кома е приет 30-годишният Салих Муртев, който почина малко по-късно. По обяд в неделя почина Симеон Гаджев, а към 21 часа и 39-годишният Мустафа Юсеинов. По информация на близките, в злополучната "свинска сватба" са участвали последният починал - Мустафа и двамата, приети в неделя вечерта в МБАЛ-Благоевград.

Проведе се пореден протест на производителите на домашна ракия

Пореден протест на собствениците на казани за варене на ракия от Варна и региона срещу промените в закона за акцизите и данъчните склад...

Първи, в 22:10 часа, в Благоевград бе приет Иван Неделчев, на 35 години, а 20 минути по-късно и 33-годишният Николай Михайлов. Иван Неделчев е в по-тежко състояние, интубиран е. Николай, който бе контактен, каза, че заклали прасето и пили ракия, донесена от един от участниците в злополучната компания. Близките на двамата, пристигнали пред реанимацията от Якоруда, обясниха, че и двамата не пият много, изпили не повече от "стотина грама". Те са категорични, че отравянето е от алкохола, за който са мислили, че е ракия.

Никой от близките на първите трима починали не е знаел, че са пили ракия. Едва след това става ясно, че Вайдин и Салих са пили заедно, но не е ясно дали са били на "свинската сватба" в ромската махала на Якоруда.

В МБАЛ-Разлог има още един мъж със симптоми на алкохолно отравяне - това е Николай Неделчев, но той засега остава там на лечение.

Към полунощ телата на четиримата починали бяха транспортирани в Благоевград за съдебно-медицинска експретиза.

Казанджии излязоха на протест на магистрала "Марица"

Около 100 собственици на казани от хасковски регион се събраха рано тази сутрин край АМ "Марица" до Димитровград, за да протустират сре...

Полицията пое случая с мистериозното отравяне в Якоруда, засега работната версия е отравяне с метилов алкохол. А смъртта на първите трима показва, че вероятно някъде в градчето се продава опасен алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com