Готвят кадастър за ромите от "Кремиковци"

3014
Готвят кадастър за ромите от "Кремиковци"
Снимка: БГНЕС

Областният управител Бисер Михайлов организира среща в Гърмен под надслов "Тръст за социална алтернатива", съобщават "Дарик нюз".

Ще бъдат обсъдени проблемите, свързани с предстоящи действия по процедура за премахване на незаконни постройки в квартал "Кремиковци" и настаняване на ромите там в други жилища.

Хора от няколко района в София ще трябва да дават отчет за кадастър

Жителите на шест софийски района трябва да занесат нотариалните си актове за справка на фирмите, които правят новата кадастрална карт...

Въпросът със собствениците на незаконно изградените постройки ще бъде решен чрез социални мерки, както и финансиране финансиране от страна на Общинската администрация в Гърмен.

Възможно е и субсидиране от европейски фондове и програми за малцинствените групи у нас.

По предложение на областния съвет е взето решение за финансиране и изготвяне на Кадастрална карта и общ ПУБ в квартала, където голяма част от ромите са заселници от други краища на страната.

"За кардиналното решение на този проблем е необходимо основният двигател да сме ние, общината, НПО-та и хората. Трябва да се търсят всички възможности за финансиране, като се отправи искане към Норвежкия финансов механизъм да бъдат предвидени средства в следващия период на програмата, както и от ПРСР, за разрешаване та тези проблеми, които вероятно ще възникнат и в други общини", акцентира областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

НС прие поправки в Закона за кадастъра и имотния регистър

Най-големите печеливши от тези изменения в Закона за кадастъра и имотния регистър са потребителите, а такива са всички български граж...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com