Лекари от Александровска болница ще преглеждат възрастни хора в община Сатовча безплатно

2114
Лекари от Александровска болница ще преглеждат възрастни хора в община Сатовча безплатно
Снимка: Thinkstock

Екип от лекари-специалисти от Александровска болница, състоящ се от кардиолог, ендокринолог, уролог и ортопед, ще преглеждат безплатно възрастни хора в няколко села от община Сатовча в периода от 26 до 29 януари.

Инициативата за специализирани медицински прегледи за възрастните жители на общината е част от Програмата „Забавно лято, грижовна зима“, която се осъществява с финансовото съдействие на Филип Морис Интернешънъл, като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини по света. Програмата се осъществява от Фондация „Помощ за благотворителността в България” („ФПББ“) в сътрудничество с Филип Морис България, като в нея пряко са ангажирани лекари от Университетска болница „Александровска” и местната общинска администрация.

Безплатни прегледи при детски хирург в Медицински център-1 в Пловдив

Родители на деца, които страдат от различни хирургични проблеми, от 14 декември 2015 г., понеделник, ще могат да получат безплатна кон...

Възрастните хора в малките населени места рядко имат достъп до специализирани медицински услуги, а причините за това са много: липса на специалисти в малките населени места в региона, недостиг на средства за транспорт до големия град, и редица други.

През юни 2015 г. стартира този вид дарителска инициатива, в която за първи път лекари-специалисти от УМБАЛ „Александровска“ прегледаха 400 възрастни хора от северозападна България. Посещенията и прегледите бяха осъществени чрез дарителския Фонд „Нашите родители” на ФПББ, а УМБАЛ „Александровска” пое дългосрочен ангажимент към инициативата. Прегледите показаха, че голяма част от хората няколко десетилетия не са посещавали специалисти, бяха открити заболявания, които влошават драстично качеството на живот и за които възрастните хора не подозират, включително вродени аномалии, за които хората също нямат представа.

За започващите утре прегледи в община Сатовча подборът на специалистите е уточнен предварително съвместно с общопрактикуващите лекари от общината и местната администрация. Графикът за посещенията и прегледите по места са както следва: в с. Сатовча и с. Плетена на 26 януари, в с. Кочан на 27 януари, в с. Вълкосел на 27 и 28 януари и в с. Слащен на 29 януари.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com