По темата втори лифт в Банско - пак натиск върху Борисов за строеж

2555
По темата втори лифт в Банско - пак натиск върху Борисов за строеж

Коалиция „За да останат хора в България” ще се съберат пред Министерски съвет, за да връчат на премиера Бойко Борисов отворено писмо - подписка от всички хотелиерски и ресторантьорски асоциации и представители на туризма в Банско, предаде БГНЕС.

В сряда (25 февруари) от коалицията разпространиха отвореното писмо. „Господин премиер, вече 10 години една и съща група зелени самозванци води война срещу българските региони и българския туризъм. Спряха проекти за над 3 милиарда лева, обезлюдиха цели общини, отнеха хляба на стотици хиляди хора, само от областите в Рила и Пирин изселиха десетки хиляди граждани. Докога ще продължава това?”. 

Протест срещу разширяване на ски зоната в Банско

Протест срещу разширяването на ски зоната в Банско ще се проведе днес пред сградата на Министерския съвет. Протестиращите настояват з...

Писмото е подписано от организации на хотелиерите и ресторантьорите, на ски училищата, на собственици на хотели, на алпийския клуб на ветераните по ски, на представители на местния бизнес. В него се казва, че "от години зелените човечета се хранят на гърба на държавата".

"Правим протести, обсъждания, кръгли маси! Решение няма. Писахме апели, молби, жалби, но отникъде не дойде помощ. Само празни обещания, след който се завръща старият зелен рекет, финансиран с държавните пари. С парите на народа! И ние като Вас имаме деца и внуци. Ние отглеждаме тях, а не разни лешояди, лалугери и мишки. Няма лошо стриктно да пазим природата, напротив. Но над всичко е човекът, нормалният живот, поминъкът, бъдещето на народа", обвинява коалицията, считана за приближена до собственика на "Юлен" Цеко Минев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com