X
 
 

Регистрират изстрелите в Национален парк „Пирин“

461
photo of Регистрират изстрелите в Национален парк „Пирин“
Снимка: НП "Пирин"
Система за регистриране на изстрелите, с която да се следи и предотвратява бракониерство в защитената зона, въвежда Национален парк „Пирин“.

Срещу 141 000 лв. прогнозна стойност ръководството на парка възнамерява да избере фирма, която да достави, монтира и въведе в експлоатация такава система. Също така тя трябва да инструктира и обучи служители да работят с нея.

Сензори ще бъдат инсталирани на четири контролни точки, които ще разпознават изстрелите, ще предават информацията до дирекцията на парк „Пирин“ от офиса на дирекцията до служител на паркова охрана.

Предвидена е доставка на цялостен софтуер и хардуер за управление на системата. Освен че ще трябва да възпроизведе съответния звук с възможност за филтрация, тя трябва да дава възможност за анализ на резултатите и изготвяне на прогноза за развитие на бракониерството.

Този анализ цели да даде представа за моментното състояние на бракониерството в конкретния парков участък, броя възникнали събития през наблюдавания период и развитието през отделните периоди от годината. Предвидено е да се изработи обобщен доклад, който включва анализ на резултатите от теренните наблюдения и изготвяне на прогноза за развитие на бракониерството на територията на парка и възможности за противодействие.   

Средствата за целта са осигурени от Оперативна програма „Околна среда“ с проект „Подобряване на природозащитното състояние на видове и типове природни местообитания на територията на Защитена зона BG0000209 „Пирин” за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна".

Общата стойност на проекта е 6 294 117, 64 лева, от които 5 349 999,99 лева от Европейския фонд за регионално развитие и 944 117,65 лева национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България. Предвидени са и много други дейности.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 15-16 декември

Овен Празничната еуфория и цялата тази приповдигнатост ви идват твърде много. Вие умеете да контролирате емоциите си и се чудите защо...

Последно в Актуално