X
 
 

Създават учебно-практически център по туризъм в Банско

1047 3
Създават учебно-практически център по туризъм в Банско
Снимка: Община Каварна
Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско с Частното висше училище – Колеж по туризъм, гр.Благоевград. Страни по споразумението също са Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” гр.Банско и украинският университет „Лвовски Ставропигион”.

Целта на договора е създаване на научно-практически Център по планински рекреационен туризъм, ски туризъм и културно-исторически туризъм с учебна база в Банско за провеждане на лекционни и практически занятия на български и чуждестранни студенти.

Четирите институции ще си сътрудничат за организиране на научни прояви, проекти и инициативи.

С подписването на договора се прави първа крачка за изпълнение на поетите от Иван Кадев ангажименти, преди избирането му за кмет на Банско, за осигуряване на условия за повишаване на квалификацията на кадрите в сферата на туризма.

В дискусия с кмета на Банско, проф. Васил Жечев, ректор на Колежа по туризъм, и Стефка Христова, директор на Гимназията по туризъм, коментираха нуждата от организиране без отлагане на различни форми на обучение и стажантски практики на ученици и студенти на различни образователни степени.

Липсата образовани и обучени кадри е един от основните проблеми на туристическия бизнес в Банско и съседните общини, в които се развива тази индустрия. Това е основна причина за подписването на четиристранното споразумение, което скоро ще се изпълни с конкретно съдържание.

 

Actualno.com

Етикети:

 • Асен 2 Асен преди 1 месец Профил на трол?
  В Банско се работи добри по всички направления, затова и неслучайно е най-добрият ни зимен курорт!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Започваме от някъде това е добре сега е ред да се обърне внимание и на ОУ"Неофит Рилски "
  : 0 !
 • Иванов 1 Иванов преди 1 месец Профил на трол?
  Поздравления за инициативата на община Банско! Прави впечатление, че при новия кмет нещата започнаха да се раздвижват и да се правят нови, смислени неща. Остава да оправят проблема и с опашките на лифта, защото не е нормално в цяла Европа да няма опашки, а при нас да висиш с часове!