Трети ден остава затворен пътят Бобошево-Невестино

2360
Трети ден остава затворен пътят Бобошево-Невестино
Снимка: БГНЕС

Трети ден е затворен пътят Бобошево-Кюстендил в участъка между Бобошево и Невестино заради паднали дървета от снеговалежа в събота срещу неделя. Никъде няма поставени знаци, че пътят е затворен и въпреки че в участъка се работи, преминават автомобили, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

22-километровият участък от Бобошево до село Четирци бе непроходим от снеговалежа в събота срещу неделя, заради десетки паднали или навели се дървета от 30-сантиметровата снежна покривка. Днес, трети ден след бедствието, пътят продължава да е затворен, но това не е указано със съответните пътни знаци. Няма поставени такива на отбивката за Бобошево на АМ „Струма”, нито на Е-79. Алтернативата е от Бобошево-Дупница-Бобов дол-Невестино. Така пътят се удължава с 10 километра, въпреки, че е по-добър от този през селата Пастух и Четирци, най-вече заради завоите.

За участъка се изисква винетка, а пътят се поддържа от Областно пътно управление Кюстендил. От Бобошево до разклона за село Вуково пътят е разчистен до асфалт, до Пастух тук там се вижда асфалт, а в усойните места- лед. Същото е положението от Пастух до село Четирци. Днес по обяд се очакваше булдозер да разчисти пътя от Невестино до Пастух от мантинела до мантинела.

По принцип пътят е пробит още вчера, булдозер е разчистил снега, отстранени са и дървета, препречили пътя. Той продължава да е затворен, но автомобили, сред които и товарни, преминават на зиг заг между падналите и под тунел от привели се от снега дървета.

В участъка от Бобошево до табелата, указваща, че се навлиза в община Невестино до обяд днес не се работеше. Въпреки, че има за отстраняване десетки дървета. Използваема е една от двете пътни ленти.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства е пътят Арда – Горна Арда

Пътищата в Смолянска област са проходими при зимни условия, съобщи за Радио "Фокус" - Смолян дежурният от Областното пътно управление в...

Бригада от трима души, единият с жилетка на АПИ работеха на три километра преди село Пастух. Режеха и отстраняваха падналите дървета. Към 11.30 часа обаче резачката им се развали и минаха на ръчно отстраняване на падналите върху пътя клони и дървета.

След село Пастух имаше бригада от пет човека с фадрома и резачка. Машината брулеше клоните, надвиснали над пътя, захващаше ги с предното гребло и избутвайки ги зад мантинелата. Четиримата други я следваха и премахваха ръчно обрулените клони.

В неделя спирахме преминаващите в посока Кюстендил автомобили, предимно на македонци, бяхме сложили и временен знак, но днес го няма. Как да разберат, че пътят е затворен, след като няма знаци, оплакаха се катаджиите от Бобошево.

 Така, въпреки че е „съобщено” за затворения път, по него безпрепятствено си преминаваше, който си поиска. Добре, че няма вятър, та натрупаните със сняг клони да се стоварят върху някой преминаващ под тях автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com