За убийството на АМ "Струма" - Ембака ще пледира за неизбежна самоотбрана

4972
За убийството на АМ "Струма" - Ембака ще пледира за неизбежна самоотбрана

Обвиненият за умишлено убийство на АМ Струма Емил Чачев-Ембака вече има нов адвокат – Марин Марковски. Той, заедно с Росен Недин, ще защитава Ембака.

Версията на Ембака, представена от Марковски пред Нова телевизия, е в защита на арестувания му клиент. Той посочи, че на телевизионните записи се вижда счупено предно стъкло на колата на Ембака. Марковски твърди, че загиналият Николай Чивиев е преследвал с автомобил колата на Ембака и я е засичал неколкократно „по доста опасен начин”. След като Чивиев го спира със засичане, според адвоката бившият легионер (бел. ред. – Чивиев е служил в Чуждестранния легион) чупи предното стъкло на автомобила на Ембака с полицейска палка и удря съпругата на нарушителя, което обаче е „противоречиво”. Полицейската палка е иззета от разследващите органи.

Издирваният за убийството на АМ "Струма" самичък се явил в прокуратурата, придружен от адвокат

Окръжна прокуратура-Благоевград задържа за 72 часа Емил Чачев Първанов, известен с прякора си Ембака. Повдигнато му е обвинение, че на ...

Маровски твърди, че загиналият е тръгнал да удря с полицейската палка Ембака, той побягнал, грабнал камък и го хвърлил по Чивиев „по някакъв начин”. След като вижда какво става, Емил Чачев опитва да извади езика на Чивиев, за да диша, след това го придружава до болницата и се укрива чак като разбира, че случката завършва със смърт, обясни адвокатът.

Да, Чачев е влязал в затворен участък с колата си, направил е нарушение, но това не означава, че трябва да му се чупи колата и да бъде бит, заяви Марин Марковски.

Не знам какво е правил пет месеца Ембака, а откровено казано не ме интересува. За делото имат значение фактите и доказателствата. Изкушавам се с шегата – понеже полицията стачкува, г-н Чачев е отишъл сам да се предаде, посочи адвокатът. Ще пледираме за неизбежна самоотбрана, добави Марковски.

Ембака има криминално минало, бил е разследван заради незаконно придобито имущество. Той живее в село Лещница и има 250 крави.

Има напредък в разследването на убийството на АМ Струма

Имаме напредък с издирването на Емил Чачев-Ембака. С колеги от други служби работим по този случай. Това заяви по bTV директорът на ГД ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com