Готови ли сте да излезете извън рамките?

3256
Готови ли сте да излезете извън рамките?
Снимка: Сиела

„Извън рамките” (ИК „Сиела”) е нестандартна книга за оцветяване, която предлага над 100 творби на съвременното изкуство, дело на известни дизайнери, аниматори, създатели на видеоигри, фотографи, улични артисти, музиканти и художници. С нетрадиционно големия си формат – А4, изданието напомня албум със съвременно изкуство, който не просто ви кара да мислите извън рамките, но и дава възможност да преобразите творбите на световно признати артисти през вашата творческа призма.

Какво е общото между Лейди AIKO, работила с Луи Вюитон, дизайнерът Шепърд Феъри, който е създател на култовия плакат „Надежда”, вдъхновен от кампанията за президент на Барак Обама, Hello Kitty и художника Райън Макгинес, чиито творби са в колекциите на „Метрополитън” и на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк?

"Морфо" разперва криле

Новият роман на Калин Илиев "Пролетта на емигрантите. Морфо" е вече по книжарниците. Историята разказва за сблъсъка между гражданско об...

Отговорът може да ви се стори малко странен, но творби на всички тях, както и на още редица популярни дизайнери, художници, аниматори, създатели на видеоигри, музиканти, фотографи и улични артисти са публикувани в книгата за оцветяване „Извън рамките”. Изданието съдържа всевъзможни изображения и детайли за оцветяване – от дъги, птици, динозаври, кристали, гъбки и цветя до коли, чудовища, роботи, черепи и дори... индиански маски. За да разчупи стереотипа за книга за оцветяване, кураторът на „Извън рамките” Сури Хонг-Порета е предоставила допълнително поле за изява – книгата позволява да сътворите собствена картина от пиксели, да си направите хартиени очила и да вдъхнете живот на космическа битка.

„Извън рамките”, която съдържа над 100 творби на съвременното изкуство, е нещо повече от книга за оцветяване. Това е своеобразен албум със съвременно изкуство, който запознава с различни стилове в модерното изкуство – от графити до сюрреализъм – и дава възможност да научите повече за света на модерното изкуство, като последвате линковете към сайтовете на някои от най-уважаваните модерни, градски, алтернативни и ъндърграунд творци от последните години. Големият формат (А4) позволява всяка картина за оцветяване да бъде изрязана и сложена в рамка, за да запазите своята гледна точка към творбите и да демонстрирате на показ личния си вкус.

„Извън рамките” е подходяща за любителите на съвременното градско изкуство, на анимацията, на графитите и на видеоигрите. В книгата са предвидени и няколко празни страници – в случай, че се вдъхновите и решите да създадете собствено произведение на модерното изкуство без чужда помощ.

*

Калин Илиев: Властта и Гражданина не могат да бъдат приятели!

Писателят и драматург Калин Илиев подготвя премиерата на новия си роман - "Пролетта на емигрантите. Морфо" (издателство "Сиела"). Той щ...

„Художникът е човек, произвеждащ неща, от които хората не се нуждаят, само че той неизвестно защо ­ си мисли, че би било чудесно да им ги предложи.”

                                                                 Анди Уорхол

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com