Издателство "Емас" стартира конкурс за любим книжен герой

34700
Издателство "Емас" стартира конкурс за любим книжен герой
Снимка: Емас

Освен пролетно настроение, тази година месец май може да донесе и чудни книжни награди. На първи май стартира конкурсът за деца на издателство „Емас” с мотото „Покажи ни любимия си герой”, а на първи юни ще бъдат обявени победителите.

Какво трябва да направите? Първо, помислете кой герой или група герои от поредиците „Големите разказвачи XX/XXI век” и „Европейски разказвачи XX/XXI век” ви харесват най-много и ви се струват най-вълнуващи. След това идва най-приятната част – развихрете въображението си! Покажете ни героя чрез рисунка, или като го моделирате от пластилин, облечете се като него, имитирайте типичната му физиономия, организирайте тематично парти… Единственото условие е да бъдете креативни и най-вече да се забавлявате! 

"Наръчник на оптимиста" – що е то да си нормален?

 „Наръчник на оптимиста” е очарователен дебютен роман за любов, лудост и Кени Джи.  Матю Куик разказва необуздана...

Качете снимка на сътвореното от вас в специалното приложение „Покажи ни любимия си герой” на страницата на „Емас” във фейсбук и там тя ще бъде оценявана от потребителите на социалната мрежа. Получилият най-много гласове ще се радва на един ваучер за книги на издателството на стойност 200 лева, а следващите петима ще получат ваучери по 50 лева. Победителите ще имат възможност сами да изберат книгите без ограничения в жанра.

Зад поредиците „Големите разказвачи XX/XXI век” и „Европейски разказвачи XX/XXI век” стои идеята на екипа на „Емас” да запознае българските деца с най-доброто от детската литература на континента. Включени са автори, непознати и неиздавани до момента по нашите ширини, но значими в Европа, получавали множество награди и любими на децата в родните си страни. Някои от тях са носители на най-престижния приз за детска книга – медалът „Ханс Кристиан Андерсен”, наричан още Малката Нобелова награда. Журналистическото жури на „Златен лъв” 2013 връчи на издателството Грамота за популяризиране на качествена съвременна европейска младежко-юношеска литература за поредиците.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги