"Ман" - един подкупващо свеж роман

6407
"Ман" -  един подкупващо свеж роман
Снимка: Колибри

На 4 май излиза „Ман“, един подкупващо свеж и „апетитен“ роман, който ще остане в паметта ви заради езика, чувствеността и любовта към живота!

„Ман“ е дело на канадската писателка от виетнамски произход Ким Тхуи, чийто дебютен роман „Ру“ заплени българската публика. Ман има три майки – едната я е родила, другата я е закърмила, третата я е отгледала: „С Мама не си приличаме. Тя е ниска, а аз съм висока. Тя е с матова кожа, а моята е като на френска кукла. Тя има дупка в прасеца, а аз - в сърцето.“ Тъкмо третата, последната майка й намира съпруг – самотен виетнамски ресторантьор, който живее в Монреал. С времето привързаността към него отстъпва място на една деликатна, но жилава любов, от онези, дето те карат да се чувстваш откъснат от света, а в действителност изсмукват самотата ти.

Откъс от „Във времена на гаснещата светлина“

Два дни лежа като мъртъв на кушетката от биволска кожа. После стана, стоя дълго под душа, за да отмие от себе си и последната частица о...

Ким Тхуи е родена през 1968 г. в Сайгон, Южен Виетнам, откъдето емигрира с родителите си, когато е едва на 10 години. Завършва право в Монреал, работи като адвокат, практикува и други професии, преди да се посвети изцяло на писането. Потеклото на писателката, перипетиите в родната й страна и отвъд нея, непрестореният маниер, с който ни въвежда в дебрите на най-съкровените преживявания и емоции – всичко това придава уникален аромат на стила й и превръща срещата с нея в екзотично откровение. Неслучайно още първата й книга, автобиографичният роман „Ру”, е удостоена с пет авторитетни награди.

 

 

 

Във времена на гаснещата светлина

„Във времена на гаснещата светлина“ Бабата и дядото все още са убедени привърженици на комунизма, когато от емиграция в Ме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com