Мартин пак разочарова - "Ветровете на зимата" се забавят още

12026
Мартин пак разочарова - "Ветровете на зимата" се забавят още
Снимка: Getty Images/Guliver

Писателят Джордж Мартин, на чието произведение е основан популярният в цял свят сериал „Игра на тронове“ (Game Of Thrones), призна, че не няма да успее да допише поредната книга преди излизането на шестия сезон от поредицата, информира БГНЕС.

Книгата „Ветрове на зимата“ няма да бъде публикувана до започването на шестия сезон на „Игра на тронове“ през април, пише Мартин в блога си и поднася своите извиненията на читателите. Той добавя, че забавянето е разочаровало редакторите и издателите, ТВ канала HBO, който снима сериала, литературните агенти и преводачите на книгата на чужди езици.

Джордж Мартин: Краят на „Игра на тронове“ ще бъде сладко-горчив

Коментарите на писателя Джордж Р. Р. Мартин за края на поредицата му „Игра на тронове“ са почти толкова неразгадаеми, колко...

Джордж Мартин не казва кога ще публикува книгата. Първоначално той бе обещал да я завърши до края на октомври 2015, а след това на 1 януари 2016 г.

Цикълът на Мартин „Песен за лед и огън“ досега е съставен от пет книги, по които са заснети пет сезона от сериала „Игра на тронове“. Книгите са "Игра на тронове", "Сблъсък на крале", "Вихър от мечове", "Пир за врани" и "Танц с дракони". Действието се развива в измисления свят "Вестерос", който наподобява средновековния свят, с една важна подробност - съществуването на магия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com