Най-добрата млада английска писателка Иви Уайлд пристига в България

3272
Най-добрата млада английска писателка Иви Уайлд пристига в България
Снимка: Персей

Най-добрата млада английска писателка Иви Уайлд пристига в България. Романът ѝ „Всички птици пеят“ е едновременно красив и страшен

Иви Уайлд, най-добрият британски писател на своето поколение (според „Гранта“) и носителка на много литературни награди, идва в България по повод излизането на първата й книга на български език – романа „Всички птици пеят“ (издание на „Персей“). Тя ще участва в литературния фестивал „Южна пролет“ в Хасково, където ще има представяне на 20. 04. в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. На 21. 04 от 18:30 часа в Британския съвет в София ще бъде премиерата на „Всички птици пеят“.

Иви Уайлд (р. 1980 г.) е един от най-награждаваните съвременни автори на Великобритания. Тя е носител на Наградата за литература на Европейския съюз, както и на още много други награди, сред които „Майлс Франклин“, „Джон Левелин Райс“, „Енкор“, „Джерууд Фикшън Ънковърд“, „Бети Траск“. Номинирана е за наградите „Коста“, IMPAC, Prix Médicis Étranger и др.

Балканецът като пионка в медийните и политически игри

Независимо в коя страна живее на Балканите, малкият човек често се оказва пионка в медийните и политически манипулации. Това внушава кн...

„Красиво написана книга – и толкова напрегната, че те кара да си гризеш ноктите“ – това е оценката на The Guardian за „Всички птици пеят“.

Главната героиня в нейния забележителен роман „Всички птици пеят“ (превод Емил Минчев) живее в стара селска къща, намираща се на безименен британски остров. Компания й правят единствено вярното й куче Дог и овцете й. Тя не иска нищо повече. Но един ден нещо започва да избива овцете й една по една, като оставя телата им ужасяващо обезобразени. Може да е какво ли не. На острова има лисици, а около къщата се навъртат странно момче и непознат мъж. Плъзват слухове за тайнствен, свиреп звяр, който дебне в гората.

Може би тези събития са свързани с мистериозното минало на младата жена, което залива настоящето като вълна, пропътувала хиляди километри, за да разкрие тайната на белезите по гърба ѝ.

„Изключително структуриран роман. Една от онези книги, които проникват в мозъка ти като тъмен фойерверк и които, когато ги завършиш, искаш незабавно да ги прочетеш отново.“ – Financial Times

Защо убиват жените?

Оливера Николова, първата дама на съвременната македонска литература, разказва истории за жени убийци Шест истории за седем жени, прев...

„Това, което прави книгата толкова изключителна, е красивият и семпъл стил на авторката…“ – Spectator

Романът на Иви Уайлд не може да бъде поместен само в един жанр. Той е едновременно мистерия, която се разгръща пред читателя отзад-напред, трилър, който държи в напрежение до последното шокиращо разкритие, и психологическа драма, която изумява със своята автентичност и дълбочина. Това е една оригинална и въздействаща история за края на детството, за греховете, които ни преследват, за пречистващата сила на любовта и за стремежа на всеки човек да промени съдбата си.

Главната героиня снове между миналото и настоящето, между любовта и отчуждението, между вината и изкуплението, между младежката невинност и горчивия цинизъм. Тя бяга от миналото си, но в същото време се опитва да се помири с него. Ние разбираме и споделяме нейните желания и копнежи: да открие място, където принадлежи, и човек, с когото да прекара остатъка от живота си. Това е една силна, но в същото време уязвима млада жена, изтъкана от противоречия, съмнения и страхове – като всеки един от нас. Нейната история трогва със своята трагична неизбежност, а задъханото повествование ни въвлича в един напрегнат водовъртеж от емоции, неочаквани обрати и запомнящи се персонажи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com