"Разруха" от Владимир Зарев

44783
"Разруха" от Владимир Зарев
Снимка: Хермес

Владимир Зарев е роден на 05.10.1947 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. От 1973 г. работи в списание „Съвременник”, като понастоящем е главен редактор там.

Владимир Зарев е автор на много  романи, измежду които са трилогията „Битието”, „Изходът”, „Законът”, „Поп Богомил и съвършенството на страха”, „Светове”, „Лето 1850“ и др. Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Германия.

 

Авангардни безделници

В новата си книга „Авангардни безделници“ Калин Василев определено успява да вкара читателя си във „филма“. Чре...

Сега ИК „Хермес“ има удоволствието да представи десетото юбилейно издание на един от най-емблематичните романи на Владимир Зарев - „Разруха“. През 2006 година книгата е преведена в Германия и издадена от „Кипенхойер и Вич“. По мнение на радио „Дойче Веле“, това е най-успешният български роман, излизал на немски език.

„Разруха“ е роман за събитията, сполетели България след 1989 година. Засегнати са темите за упадъка на политическата класа и продажността на институциите. В центъра на романа стои човекът, разпокъсан между властта, достойнството и любовта.

“Владимир Зарев е не само заслужил герой на българската литература, а разказвач от европейски ранг – неговата “Разруха” обнадеждава и засвидетелства литературната европейска зрялост на България.”

 

       Франкфуртер Алгемайне Цайтунг

 

Под небето на Тоскана

Франсис Мейс винаги е обичала къщите. „Под небето на Тоскана“ описва приключенията на авторката, която решава да си купи къ...

„Владимир Зарев стана известен в Германия с грандиозния си роман за времето на промяната „Разруха”, който е най-доброто, написано за прелома в Европа от 1989 г.”

 Тагес Анцайгер

“Владимир Зарев е българският Балзак, чийто роман "Разруха" е повествование за историческия обрат в България, за какъвто германската културна критика все още мечтае. Книгата на Зарев действително превъзхожда всичко подобно на немски език, от "Обширно поле" на Гюнтер Грас до "Нов живот" на Инго Шулце. "Разруха" е роман за пометената от чудовищната приливна вълна на капитализма България...

Зарев е пълнокръвен епичен автор, незасегнат от (пост)модернистки скептицизъм. На Балзак напомня и щедростта, с която пилее своя творчески потенциал.”

 

      Берлинер Цайтунг

 

Басни в сегашно време от Марко Ганчев

На 16 май излиза новата книга на Марко Ганчев „Басни в сегашно време“! Големият поет, писател и общественик, носител на орд...

“Владимир Зарев е изключително явление в българската литература.”

 

      Нойе Цюрхер Цайтунг

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com