80 коли в минута

6981
80 коли в минута

Очакваното преселение към страната се случи. По данни на КАТ, вчера по столичния бул. „Цариградско шосе“ са излизали по около 80-100 коли в минута, съобщи bTV. Днес, в пиковите часове, броят им по-една от най-оживените пътни артерии в София е около 80 в минута. 5000 автомобила излизат оттам на час, а общо на ден са над 40 000. Вчера трафикът е бил по-интензивен, уточни пред bTV Тони Славев от "Пътна полиция". Въпреки това на автомагистрала „Тракия“ днес се образува километрично задръстване, причинено от няколко катастрофи.

Трафикът на българо-гръцката граница не е засилен, съобщи за радио „Фокус” - Смолян директорът на РД „Гранична Полиция” - Смолян Бойко Божков. През петте ГКПП по южната граница от полунощ до 16:00 ч днес са преминали общо над 3300 моторни превозни средства и над 19 хиляди лица. „Най-висок трафик традиционно се отчита при граничен пункт „Кулата”, през който за последните 12 часа са преминали 3200 автомобила и над 16 хиляди души”, посочи Божков.

Actualno.com: Огромно задръстване на автомагистрала „Тракия“

Изключително усложнено е положението на автомагистрала „Тракия“. Информацията, че движението се е нормализирало, е абсолютн...

В сравнение със същият период на миналата година, трафикът през българо-гръцката граница е доста слаб. Повече са тези, които влизат в България, отколкото напускащите я.

Пътната обстановка в страната се нормализира. Отсечката Бургас - Карнобат на автомагистрала "Тракия" e отворена за движение в двете посоки. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". В Добричка област отворени за движение са пътищата Добрич - Варна и Добрич - Силистра, съобщиха от Областния съвет за сигурност.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com