bTV: Булсатком задържа 80% от приходите си за себе си

24481
bTV: Булсатком задържа 80% от приходите си за себе си

Манипулативно, пореден опит за подмяна на фактите, отклоняване на вниманието от некоректните и непазарни действия на доставчика, които ощетяват крайния потребител - така от bTV Media Group коментираха последното изявление на "Булсатком" по търговския спор между двете страни.

Според медийната група действията на кабелния оператор са "станали причина за масовото недоволство на многобройните зрители на bTV, лишени от достъп до каналите на медията в мрежата на Булсатком". От bTV казват още, че "практиката на Булсатком да задържа над 80% от приходите на клиентите си за себе си за пагубно за развитието на целия телевизионен пазар в България и в краткосрочен, и в дългосрочен план". Медийната група определя действията на "Булсатком" като "изнудване".

bTV, ТВ7 и Виваком с картел заради Булсатком, казва потребителска организация

Тежки обвинения за нелоялни търговски практики и картел между bTV, ТВ7 и "Виваком" отправиха от Асоциацията на потребителите на телеком...

"Цитираните от оператора проценти за закупуване на права са крайно съмнителни и неясни. Проблемът се задълбочава допълнително от факта, че според официално проучване на АБРО "Булсатком" декларира по-малък от реалния си брой абонати (критерий, който винаги е бил свързан с ценообразуването на каналите на bTV) и така допълнително увеличава печалбата си на гърба на клиентите си и на съдържанието, което разпространява. Само за последната година операторът е задържал за себе си от каналите на bTV Media Group милиони, без да насочи събраните от зрителите средства към създаването на оригинално ново българско съдържание", казват от BTV.

Според bTV допълнително безпокойство буди фактът, че "Булсатком" продава на абонатите си телевизионни канали само в пакети като подменя каналите по своя преценка и без съгласие на абонатите, а в същото време операторът говори за „опити за пакетиране” от страна на bTV като вид натиск, когато предлагането на пакетни отстъпки е обичайна и законосъобразна търговска практика, която "Булсатком" прилага. Този акт отново показва опита на оператора да изкривява фактите и да се обогатява за сметка както на зрителите, така и на медиите.

От bTV изрично уточняват, че никога не са призовавали зрителите да сменят доставчика си. Телевизията казва, че спазва своя ангажимент да информира засегнатите от "Булсатком" абонати за други възможности на зрителите за достъп до каналите на bTV Media Group.

Actualno.com

И bTV се жалва на Нели Крус

Войната между bTV и "Булсатком" продължава - bTV Media Group също е изпратила официално писмо до европейския комисар по информационните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com