Дарик напуска АБРО

11538
Дарик напуска АБРО

Българското национално Дарик радио подаде документи за напускане на Асоциацията на Българските Радио - и Телевизионни оператори (АБРО), съобщиха от медията.

Ефективността на асоциацията е под въпрос и това е причина за желанието на медията да се оттегли от нея, уточняват от ръководството. Дарик бе единствената национална радиомрежа, член на АБРО. Член на асоциацията е и bTV, която в края на месец декември миналата година влезе в търговски спор с кабелния оператор "Булсатком".

Булсатком взе лиценз за четвърти мобилен оператор

Кабелният оператор "Булсатком" е получил лиценз за откриване на четвърти GSM оператор, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщения...

През тази седмица АБРО оповести позицията си по добилите публичност проблеми между телевизиите и кабелните оператори.
Чрез нея бяха отправени нападки към "Булсатком", че укрива абонати. Освен това АБРО обърна внимание, че операторите задържат над 80% от приходите си, които според АБРО би следвало да се инвестират в покупки на телевизионна продукция.

Така изразена позицията на АБРО не е потвърдена от Дарик радио, тъй като медията не следи текущата кореспонденция в асоциацията, която се готви да напусне.

Тъй като намира изнесените в позицията твърдения за "манипулативни" "Булсатком" обяви вчера категорично намерение да потърси правата си в съда.

В началото на седмицата Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори обвини оператора “Булсатком”, че имал 35 процента пазарен дял, но в същото време декларирал пред членовете на асоциацията по-малко от половината от този дял и че укривал от 26% до над 64% от абонатите си. Това показали две независими проучвания - на АБРО и на ГАРБ (проведено през октомври 2012 година), посочи АБРО в свое съобщение до медиите.

Миналата седмица асоциацията на кабелните оператори БАККО призова доставчиците на телевизия изобщо да не дължат такси за разпространение на ефирните програми, тъй като след септември 2013 г. те ще достигат безплатно до домовете на зрителите заради старта на цифровизацията.

“Според данни на нашите членове платформени оператори отделят за телевизиите под 20% процента от месечните такси на зрителите, за разлика от Европа и САЩ, където доставчиците влагат до 50%”, пише в становището на АБРО.

Редактор: Е. Гигова

И TV7 спря програмите си към Булсатком

TV7 спря излъчването на програмите на TV7 и Super 7 към оператора Булсатком, съобщиха от медията."След продължилото повече от две седми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com