Енимехмедов: Съжалявам, че пистолетът ми засече

17595

СРС остави в ареста Октай Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, съобщи БГНЕС.

"Не бягам от наказателна отговорност, това заяви Октай Енимехмедов на заседанието на Софийски районен съд, на което се разглеждаше мярката му за неотклонение, съобщи Агенция “Фокус”. Октай Енимехмедов продължи: Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС, каза Енимехмедов.

Наказания за шефове в НСО заради инцидента с Доган

Сериозни наказания чакат шефове в Националната служба за охрана (НСО) заради допуснатия опит за покушение срещу Ахмед Доган, пише вестн...

Колкото до укриването – нямам намерения да го правя, но някой друг - може да има намерение да ме затрие. Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече – това каза Енимехмедов.

Енимехмедов е задържан за нападението над бившия лидер на ДПС Ахмед Доган в събота. Прокуратурата поиска за него постоянен арест.

На драматична VIII Национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. имаше опит за покушение срещу Ахмед Доган. Нищо не предвещаваше ситуацията в началото на форума, за който от дни вървяха слухове, че Доган ще сдаде поста. Докладът на Сокола в началото беше по-скоро философски, отколкото политически и труден за разбиране дори и от експерти по темата. Ситуацията коренно се измени, когато млад мъж с пистолет се появи на трибуната.

Нападателят излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма в доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и се опита да стреля по Доган. Мъжът насочи пистолета в главата на Доган. Пистолетът обаче явно засече и само щракна. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, последва схватка между двамата, след което Доган падна на земята, а върху нападателя първи се нахвърли секретарят на ДПС Мустафа Карадъйъ. В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС, около 20 души, се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да застреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой, с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят, на който се видя карта за акредитация за форума, бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен.

Нападателят на Доган - Октай Енимехмедов, на 25 г. от Бургас, бе задържан от полицията и разпитван часове наред.

Последваха извънредни пресконференции на НСО, МВР, ДПС, изказвания на всички политически партии. Неделчо Стойчев, директор на Института по психология на МВР заяви, че Октай Енимехмедов не се е опитал да убие Доган. Енимехмедов е използвал газов пистолет, с който не може да се убие човек. Стана ясно и че Енимехмедов е оставил предсмъртно писмо, адресирано до майка му, тъй като е смятал, че може да загине. В писмото си той дори се извинява на майка си, че няма да успее да завърши висшето си образование. Енимехмедов учи във ВИАС - 5-и курс, бил е отличник, в деня преди да се опита да стреля по Доган, е имал изпит. Купил е газовия пистолет за 40 лева от оръжеен магазин, който се намира отдругата страна на ВИАС.

Влиза в ролята си на човек, който с действията си иска да покаже, че лидерът на ДПС греши. Той е харесвал Доган. Разочаровало го е това, че Доган не е честен с неговите си хора, каза Неделчо Стойчев. "Нападнал го е публично, за да бъде направена съответната демонстрация. Той не съжалява за това, което направи", добави Стойчев.

А социалната мрежа направо се взриви от коментари за случилото се. Групата "Съд за "делегатите" пребили Октай Енимехмедов" събра близо 10 000 души, а в подписката за повдигане на обвинения на делегатите, крещейки "Убийте го", са се подписали близо 9 000 души. Очаквайте подробности.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com