Разбиха група, набирала момичета за секс робини

12978
Разбиха група, набирала момичета за секс робини

Престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация, бе неутрализирана от служители на ГДБОП неутрализираха , съобщиха от МВР.

Антимафиотите атакували луксозна къща в столичен квартал. На място те задържали организатора на престъпната група Р.Ч. /41 г./ и двамата му съучастници – П.К. /25 г./ от Кюстендил и 23-годишната Р.Л. от Русе.

Според събраните до този момент данни, тримата набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция. Офертите били съблазнителни - участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването на "служителките" – част от тях непълнолетни, да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение.

За целта били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало български и чужди граждани. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв., в зависимост от предлаганите "екстри".

В хода на спецоперацията са извършени претърсвания в домовете на задържаните и в офиса на модната агенция в столицата. Оттам са иззети множество телефони, сим - карти, компютърни конфигурации и документи, големи суми пари, както и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК , а работата по разследването продължава.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com