Седми месец без обвинени за побоя над Енимехмедов

12354
Седми месец без обвинени за побоя над Енимехмедов

Вече седем месеца разследващите органи не могат да установят кои делегати от конференцията на ДПС, проведена през януари, нанесоха тежък побой над Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет към главата на почетния председател на движението Ахмед Доган. Досъдебното производство продължава да е срещу неизвестен извършител, съобщи и.д. говорителят на Софийската районна прокуратура Радослав Димов.

Прокуратурата е получила видеозаписи от телевизиите, отразяващи конференнцията на ДПС, на които се вижда как група делегати пребиват падналия на земята Октай Енимехмедов. Въпреки че част от имената на биячите излязоха в някои медии, наблюдаващият прокурор е поискал от МВР да извърши официална идентификация на лицата. Запознати твърдят, че забавянето на разследването идва от МВР, което все още не е установило всички замесени в побоя делегати.

Идентификация на лица може да се извърши по няколко начина, казаха за "Правен свят" юристи. За конференцията вероятно е изготвен списък с участници и може да се възложи на МВР да съпостави едно по едно лицата от списъка със снимките в паспортната база данни на министерството. И после да се направи сравнение със записа.Този начин на установяване наистина е трудоемък, но е сигурен, коментираха запознати. Вторият вариант е да се изпратят снимките на биячите от видеозаписа по всички РПУ-та в страната за установяването им. А третият е свидетели-участници в конференцията да посочат замесените в побоя.

Има и още един вариант - самият Октай Енимехмедов да бъде питан дали познава някое от лицата, които са го били.

Не е ясно към кой вариант се е насочило МВР, но е факт, че вече седем месеца не са установени биячите на Енимехмедов. А запознати напомнят, че наблюдаващият прокурор може да изисква периодично информация от МВР докъде е стигнало и ако не е доволен от работата на служителите му, може да възложи разследването на друг екип.

Делото за опит за убийство срещу Октай Енимехмедов е насрочено за 14 август и ще се гледа от съдия Пенка Велинова от Софийския градски съд.

Енимехмедов ще отговаря за това, че на 19 януари на конференция на ДПС се опита да застреля почетния председател на движението Ахмед Доган. Докато последният изнасяше реч на трибуната, Октай Енимехмедов прекоси залата, качи се на подиума, насочи газов пистолет към слепоочието на Доган и три пъти натисна спусъка. Оръжието обаче засече и изстрел нямаше. Октай Енимехмедов бе повален на земята от делегати от ДПС, които го ритаха и удряха няколко минути, докато не се намеси НСО, пише "Правен свят".

 

САС остави на работа служител на НСО, отстранен след нападението над Доган

Заповедта за уволнение на бившия служител на НСО Георги Василев Райков, който беше отстранен след нападението на Ахмед Доган от Октай Е...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com