Соколов: Зад кандидатурата на Марковска стои лично лоби

8257
Соколов: Зад кандидатурата на Марковска стои лично лоби

"Ясно е, че има определени интереси зад кандидатура на Венета Марковска." Това каза пред TV7 бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов. По думите му е трудно да се каже кое лоби стои зад нея, но явно става дума за лично лоби. Аз съм чувал, че г-жа Марковска има връзка с Р. Петков, който дълги години беше кмет на Плевен.

Той подчерта, че ако ГЕРБ са стояли зад нея, нямаше да се стигне до тук.

Има досъдебно производство срещу близък на Марковска

Прокуратурата уведомила президента за досъдебно производство от 2011 година срещу неизвестен извършител, повод е анонимен сигнал, в кой...

Соколов каза още, че създалият се скандал е много неприятен, защото засегна престижа и името на България. Личният имидж на когото и да е обаче не трябва да застава пред този на държавата. Всичко можеше да приключи с нейно оттегляне или неотиване на полагането на клетва. Приказка за наивници е това, че щяла да подаде оставка, подчерта той.

Той изказа мнение, че държавният глава трябва да бъде поздравен за това, което е направил по време на клетвата на съдиите. Законът е категоричен относно кои трябва да присъстват на клетвата на съдиите от Конституционния съд. Но това, че някой отсъства от церемонията, не е повод да бъде прекратено полагането на клетва, тя се полага пред Конституционния съд, добави още той.

Соколов посочи, че в случая не може да става въпрос за нарушаване на Конституцията. По-скоро въпросът е дали трябваше да бъде прекратена процедурата или не. Мисля, че това прекратяване не беше задължително, но от друга страна, това отвори пътя на Народното събрание за нов избор.

Редактор: Евгения Гигова

Ковачева се чуди дали Марковска е съдия във ВАС

"Поздравявам президента за това, че постъпи като достоен и почтен човек, и държавник. Поздравявам премиера за това, че докрай не отстъп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com