X
 
 

СУ отговори на Сметната палата заради отказаната заверка на отчета

1014 0
photo of СУ отговори на Сметната палата заради отказаната заверка на отчета
През последните пет години одитите на Сметната палата показаха редица слабости на счетоводната политика и счетоводната отчетност на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

По тази причина одиторите на Сметната палата не са заверявали финансовите отчети на Софийския университет или са го заверявали с резерви. Това се казва в позиция на ръководството на СУ във връзка с отказа на Сметната палата да завери отчета на СУ за 2016 г., съобщават от университета.

От СУ платили в брой за вила в Черноморец, Сметната палата отказа да завери отчета на ВУЗ-а

Сметната палата отказа да завери финансовия отчет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за 2016 г. Мотивите: Год...

От началото на 2016 г. насам ръководството на Софийския университет активно и последователно извършва преглед на дейности и системи, в които има изоставане и недостатъци. В Софийския университет има близо петдесет вътрешни разпоредители с бюджет в общо 16 факултета и три департамента. Установихме пропуски в работата на множество звена, които събират и предоставят счетоводни данни.

Бяха предприети редица мерки за подобряване на работата на счетоводния отдел, за въвеждане на адекватни контролни процедури за предотвратяване и разкриване на извършването на финансови нарушения, както и за преодоляване на констатацията на Сметната палата от последните години за разминаване между счетоводния отчет на Софийския университет, оборотните ведомости на отделните звена и резултатите от инвентаризацията.

Положихме големи усилия за изграждането на електронна система, свързваща звената на Университета с централното счетоводство така, че да се получава незабавна и достоверна информация. От месец юни 2017 година системата вече функционира.

Данъчни проверки на 31 висши чиновници поиска Сметната палата

Сметната палата е предала 31 души, заемащи висши държавни длъжности, на Националната агенция за приходите (НАП) за проверка или ревизия...

Ръководството на Софийския университет ще продължи с решителните мерки за подобряване на финансовата дисциплина и изразява своето убеждение, че предприетите през последните 18 месеца действия ще доведат до видим напредък, който ще бъде установен още през октомври 2017 година при текущия контрол от страна на Сметната палата, а впоследствие и при проверката на изпълнението на дадените препоръки в началото на 2018 г.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 юни

Овен Желанията и замислите ви ще се изпълнят в зависимост от това до колко са истински. Не се насилвайте да правите нещо, което не е п...