X
 
 

"Бетономорие" поиска наредбата за къмпингуването на Царево да тръгне от самото начало

3222 0
photo of "Бетономорие" поиска наредбата за къмпингуването на Царево да тръгне от самото начало
Снимка: БГНЕС
Инициативата "Бетономорие" подаде сигнал до областния управител на Бургас заради новоприетата от Царево наредба за къмпингуването.

Причината за сигнала е, че според "Бетономорие" Царево приема наредбата като нова, а по същество тя е предишната наредба по същия въпрос, като съдът я отмени. Освен това, природозащитниците са категорични, че новата наредба е приета със същия порок, с който и старата - без обществено обсъждане. Припомняме, че от "Бетономорие" говориха с Actualno.com, че техен представител не е бил допуснат на заседанието на общинския съвет в Царево, на което беше приета наредбата.

Отделно от неспазените процедурни правила, в наредбата има незаконосъобразни текстове, които противоречат на Конституцията, ЗАН и Законът за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност /ЗОАРАКСД/, казват от "Бетономорие".

"Бетономорие" подчертават, че къмпинг-културата представлява все по-голям процент от модерния туризъм и мултимилионна индустрия и че за нея е нужна експертиза и анализ, а не забрани и гонения. Именно в резултат на досегашните политики в туризма, българските и чужди туристи предпочитат да прекарат часове на граничните пунктове за да стигнат до Гърция, но не и да посетят родното Черноморие. Инициативата иска от областния управител да върне за ново разглеждане въпросната наредба.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...