Бургас получи оценка "Отличен" за добре развит европейски град

2445
Бургас получи оценка "Отличен" за добре развит европейски град

„Бургас е отличен пример за добре развит и устроен европейски град"- Това заяви днес в Бургас зам.-кметът на град Тояма, Япония - Джун Накамура. Той е част от 7-членната делегация от Япония, която е на 3-дневно посещение в морския град, съобщава "Дарик нюз".

Тя бе приета от кмета Димитър Николов. Визитата се осъществява по линия на проекта на ЕК „Световни градове". В него местните власти на Бургас и Тояма си партнират с Рига, Лайпциг и Векшьо. Бургас е единствения български град, който участва в тази инициатива.

В Бургас откриха началото на Бързата автобусна линия на града

Автобусен терминал “Меден рудник” е нъпълно завършен и функциониращ. Обектът бе открит официално днес (24 ноември) в присъс...

Проектът се финансира от Генерална дирекция „Регионална и урбанистична политика" на Европейската комисия, с подкрепата на организацията "Местни власти за устойчиво развитие" - ICLEI.

„Посещението ни е свързано с добрите практики и великолепните проекти, които се случват в Бургас", заяви Джун Накамура.

„Неоценимо е съдействието, което предоставя ЕК в тази посока чрез инициативата „Световни градове". Това е изключително благоприятна среда за изграждането на перспективни партньорства", каза по време на срещата Димитър Николов.

Съвременно градоустройство и планиране, обществен транспорт и социална политика са трите направления, по които ще си сътрудничат Бургас и град Тояма.

5000 лева гаранция за поляка, приземил самолет в Бургас с фалшива заплаха

Гаранция в размер на 5000 лева присъди Бургаският окръжен съд на 67-годишният Войчех Маевски, който приземи принудително самолет на бур...

Въпреки огромните разстояния, които делят двата града, между тях има много общи неща - излазът към море и ентусиазмът да се развиват активно, като залагат приоритетно на устойчивите политики за градски растеж.

„Имаме амбицията да отворим Бургас все повече към морето, както това е станало в Тояма. Зоните за обществен достъп са важни за нас. Важно е да обменим добрите си практики и градовете ни да имат едно дълго и плодотворно сътрудничество", подчерта кметът на Бургас.

„Имаме общи проблеми, като един от тях е застаряващото население. Надявам се разговорите ни по темата да бъдат ползотворни. Сигурен съм, че Бургас има какво да сподели и съм впечатлен е размаха, с който се осъществяват програмите тук", каза Джун Накамура, зам.-кмет на Тояма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com