X
 
 

Да помогнем на бездомните хора с дрехи за зимата

16351 0
photo of Да помогнем на бездомните хора с дрехи за зимата
Снимка: Facebook
Центърът за дневна грижа за бездомни хора „Каритас“ Бургас започна дарителска кампания. Нейната цел е още преди да е дошла зимата да се съберат дрехи и обувки за бездомните в региона. Кампания е под мотото „Дари и помогни“, а в нея се включва и БНР Бургас, където също могат да се носят дарения.

За подробности Actualno.com разговаря с координатора на „Каритас“ Бургас Здравко Георгиев :„Става студено и бездомните хора идват при нас за да търсят дрехи. Нека тези, които ще дарят, да имат предвид, че събираме спортни и ежедневни дрехи, като за улицата, които наистина да влязат в употреба на нуждаещите се. Казвам това, защото сме имали случаи при които се носят костюми или просто се прочистват гардеробите от ненужното, а не се вземат предвид нуждите на бездомните хора“.

Дневният център се намира в жилищен комплекс „Братя Миладинови“ блок 57 вход 8. Между 9 и 15 часа всеки може да направи жест, с който да помогне на изпадналите в беда.

„Каритас“ Бургас се посещава средно от 40 души, които са на възраст от 40 до 70 години. Оказва се, че в Бургаски регион, мъжете останали без подслон, са много повече от жените. Съотношението е 90 процента мъже и 10 жени. Много от тях идват в центъра, където могат да се изкъпят, да изперат дрехите си или да получат нови, да изпият топла напитка.

Дарителска акция за недоносени бебета в бургаска болница

Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени бебета. То е закупено с пари от благотворителни бягани...

Дарителски акции се правят по няколко пъти в годината. Понякога от „Каритас“ Бургас дават част от събраните дрехи на други социални домове и институции, като Център за работа с деца на улицата, психиатричната клиника в село Заберново, Център „Цветница“ Каритас в Малко Търново и други.

Одеяла и друг вид топли завивки също се приемат и ще бъдат раздадени на изпадналите в беда хора от Бургас и региона.

Дарителската кампания ще продължи до края на месец октомври.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално