Един удавен при наводненията в Бургаско, жена е в неизвестност

4373
Един удавен при наводненията в Бургаско, жена е в неизвестност
Снимка: БГНЕС

Един човек се е удавил в наводненото бургаско село Полски извор. Това съобщиха от Областната администрация на Бургас.

По последни данни загиналият е възрастен мъж, който е бил залят от приливната вълна. Неофициално Нова телевизия съобщи, че човекът се е удавил в къщата си в село Полски извор, където е застигнат от приливна вълна. В село Черни Връх жена е в неизвестност, след като е била отнесена от придошлите води. В община Камено е обявено бедствено положение. В село Равнец е скъсана преградата на моста над реката, като има слухове, че е скъсани стени на язовири, но към момента няма официално потвърждение.

Частично бедствено положение в Бургас

Частично бедствено положение е обявено в Бургас, съобщи Нова телевизия. Причината - проливният дъжд, който вали от полунощ в Бургаска о...

Заради проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са залели пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. 77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

Населени места без електричество са - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията същите трудно достигнат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.

Най-тежка е ситуацията в община Камено, усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор - с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас - Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково. 

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com