X
 
 

Ето какво ще е безплатно в Бургас на Никулден

4528 0
Ето какво ще е безплатно в Бургас на Никулден
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Празничният ден за Бургас – Никулден ще бъде неучебен, обявиха от Община Бургас. Заповедта на кмета Димитър Николов е за всички училища на територията на общината, за да могат децата да се включат в събитията и да усетят празничната атмосфера.

Принос към доброто настроение има и общинският превозвач "Бургасбус". На 6 декември автобусите в градския транспорт ще возят безплатно от 16.00 часа до последните редовни курсове за деня. Призивът към бургазлии е, да оставят автомобилите пред домове и да се включат във веселбата. На този ден Синята зона също няма да работи. Големият празничен концерт на площад "Тройката" започва в 17.30 часа. Светлините на елхата, която се намира на площад „Тройката“, ще бъдат пуснати в 18.00 часа.

На 6 декември ден на отворените врати ще има във всички градски музеи и Регионална библиотека „Пейо Яворов“. От 9 до 16 часа всеки, който желае може да разгледа безплатно интересните експозиции на Археологическия, Историческия, Природонаучния и Етнографския музей. В регионалната библиотека "Пейо Яворов" на улица "Алеко Богориди" само в петък в споменатите часове, може да се извади безплатно едногодишна читателска карта. Actualno.com разговаря с директора на библиотеката Яна Кършийска за пояснение: “Таксата за библиотеката е всъщност заради консумативите, които се използват при ваденето на документа и по регистрацията на читателите. В случая на Никулден това ще бъде безплатно и цяла година ще могат да ни посещават. Ще се радваме да дойдат много хора“.

Как да познаем прясната риба и колко струва тя в Бургас?

Българската агенция по безопасност на храните извършва традиционните проверки преди Никулден. Обект на акцията са местата за търговия с...

На Никулден входът е свободен и за Авиомузея в квартал Сарафово", "Акве Калиде" където ще има 3Д прожекция в Сюлеймановата баня, БХГ "Петко Задгорски" и галерия "Георги Баев".

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...