Г-н "Дюнигейт" спря обществената поръчка за редакция на ОУП на Царево

45190
Г-н "Дюнигейт" спря обществената поръчка за редакция на ОУП на Царево
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила конкурса за редакция на настоящия Общ устройствен план (ОУП) на Царево. Това е станало заради жалба от страна на архитект Калин Тихолов, който стои зад разработката на плана и беше гласен за министър на инвестиционното проектиране от кабинета „Орешарски”.

Още през април Тихолов е подал жалба срещу обществената поръчка чрез фирмата си A.C.A ЕАД. Жалбата касае липсата на две отделни позиции за двете дейности – изготвяне на проект за ИОУП и изготвяне на екологична оценка към него. Посочва се, че не е законосъобразен и методът за оценка на работния график, както и на „разбиране на целите”. Освен това Тихолов посочва, че участникът може да не получи точки, ако не отговаря на някой критерий, но въпреки това да участва в крайното класиране.

Йордан Цонев и Калин Тихолов пак изплуваха около "Странджа"

Името на депутата от ДПС и председател на Парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев отново изплува в разследване на „Биволъ&r...

Крайният срок за нов план и екооценка към него, заложен в документацията, е краят на 2015 година.

Тихолов се сдоби с обществена популярност като основно действащо лице в скандала „Дюнигейт”. Освен това разследване на „Биволъ” показа как той, заедно с приближени на депутата Йордан Цонев, е успявал да се сдобие по крайно съмнителен начин с апетитни имоти при Царево чрез посреднически схеми, при които са използвани хора, притежаващи въпросните имоти, но които не са търсили правата си върху тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com