Жители на бургаски квартал се канят да блокират магистрала "Тракия"

873
Жители на бургаски квартал се канят да блокират магистрала "Тракия"

Повод за недоволство на живеещите в бургаския квартал станаха разкопаните улици и строителна техника, която е окупирала „Банево" през последните три години заради изпълнението на "водния цикъл".

Хората са подготвили протестна подписка с близо 600 парафа, която вече е изпратена до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на местния парламент Костантин Луков, информира "Дарик нюз".

Детски плач издаде нелегални мигранти на АМ "Тракия"

Детски плач, дочут от вътрешността на ремарке, издаде семейство нелегални мигранти, опитващи се да преминат през страната ни. Полицият...

„Изразяване нашето възмущение и негодувание от забавянето и качеството на изпълнение на възстановяването на инфраструктурата в квартала и прекратяването на асфалтополагането . От почти три години живее сред разкопани улици, кал, шум от строителна техника, прах и мръсотия. Досега проявявахме разбиране към важността и сложността при изграждането на съоръженията на така наречения „воден цикъл". Тръбите са положени, но траповете остават ", пишат жителите на „Банево " в писмото си.

Те предупреждават, че са готови на протести и дори гражданско неподчинение, като блокират АМ „Тракия".

„Ние също сме част от избрания за „Най-добър град за живеене в Българя" и имаме принос в избирането му. Омръзна ни да ходим с гумени ботуши, потрошихме колите си, къщите ни са заринати с прах", гневят се хората от квартала.

Дейностите по водния цикъл на кв. "Банево" започнаха през април 2013 година, като част от мащабен проект за реконструкция на ВиК инфраструктурата, който обхваща кв. "Ветрен" и Минерални бани. Проектът се финансира по ОП "Околна среда".

Протестиращи срещу винетките ще затворят магистрала "Тракия"

Недоволни от цените на винетките ще блокират магистрала "Тракия" на 16 януари, съобщава "Пазарджишка Марица". Пазарджик отново ще се в...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com