X
 
 

Жителите на Бургас пращат рецепти - общината издава най-добрите от тях в книга

1351 0
photo of Жителите на Бургас пращат рецепти - общината издава най-добрите от тях в книга
Снимка: община Бургас
Най-интересни рецепти от Бургас ще бъдат издадени в книга. Инициативата на общината е по повод празника на града -Никулден. В съставянето на книгата може да участва всеки, който пази от своите предци интересни рецепти за приготвяне на риба или месни ястия. Срокът за изпращане на кулинарните рецепти е 15-ти ноември, на e-mail media@burgas.bg.

В новия рецептурник ще бъдат включени и отпечатани най-добрите предложения. Те ще зарадват любителите на домашно приготвена храна в навечерието на 6-ти декември, денят на свети Николай Чудотворец. Книгата ще бъде подарявана на присъстващите на градските тържества.

Обичаният от рибари и моряци празник е времето, когато най-търсените и вкусни риби идват в Бургаския залив. Любимите на всички – паламуд, чернокоп и лефера са очаквани с нетърпение на празничната трапеза.

Община Бургас за първи път събра преди седем години в книга типично бургаските кулинарни ястия. Книгата беше раздадена като подарък на градския празник. Заради големия интерес рецептурникът "Вехти бургашки гозби" дори беше преиздаден и отново изчерпан.

Новият сборник с рецепти се явява продължение на предишното издание и ще включва различни предложения.

Очакванията са книгата да стане притежание на всяка бургаска домакиня и да се увеличи броят на хората изкушени да приготвят традиционните морски рецепти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители