X
 
 

Новият център за комплексна грижа за хора с увреждания в Бургас вече се изгражда (СНИМКИ)

406 0
Новият център за комплексна грижа за хора с увреждания в Бургас вече се изгражда (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver
Започна работата по изграждането и ремонта на нов център за комплексна грижа на лица с увреждания в Бургас. Той се намира в комплекс "Братя Миладинови", блок 42.

Мащабният ремонт започна с укрепване на част от сградата, където от години има нужда от реконструкция. Ремонтът ще помогне за подсилване на приземния етаж и на цялия блок.

Ще бъде извършен ремонт и преустройство на вътрешните помещения, за да се създадат подходящи условия за хората с увреждания, включително и за тези с тежки увреждания, чието предвижване е ограничено или не могат да се самообслужват. Всички нуждаещи се ще получават грижи, съобразени с индивидуалните им потребности. Центърът може да поеме 30 души, като за целта са предвидени дневни, полудневни и почасови услуги за рехабилитация. Срокът за тяхното пребиваване и обгрижване е 14 дни.

След реконструкцията ще бъде доставено и монтирано оборудване и обзавеждане, съобразени с изискванията на предлаганите услуги. Специализираното транспортно средство, адаптирано за превоз на хора с увреждания вече е закупено. В него могат да влизат спокойно хора в инвалидни колички за да бъдат превозвани от домовете им до Центъра за консултация и специализирана помощ.

Община Бургас изгражда новия център по проекта "Развитие на нови интегрирани услуги в Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания на територията на община Бургас" . Той се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители