Отварят 35 работни места за младежи във ведомства и общини в Бургаско

2293
Отварят 35 работни места за младежи във ведомства и общини в Бургаско
Снимка: Getty Images / Guliver

Общо 35 работни места за млади хора в централните ведомства, областните и общинските администрации се отварят по Програма „Старт на кариерата” в Бургаска област, съобщиха от Дирекция „Регионална служба по заетостта”. 17 от местата са към централните ведомства, 2 – в Областна администрация – Бургас, а 16 – в общинските администрации.

В Програмата могат да участват младежите на възраст до 29 години, ненавършени към 23 октомври тази година, притежаващи висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, и без трудов стаж по придобитата специалност, с която кандидатстват. За да участват в Програмата младежите трябва да са регистрирани в дирекция „Бюро по труда” като безработни или заети лица, информира Topnovini.bg.

735 работни места в Кърджали остават незаети

Бюрото по труда в Кърджали обяви 735 оферти за работа, но позициите стоят незаети. За притежателите на дипломи за висше образование им...

Младежите, отговарящи на изискванията, подават лично в бюрото по труда, където са регистрирани, заявление, като посочват работните места, за които желаят да кандидатстват. Едновременно може да се кандидатства за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата.

Срокът за подаване на заявления в бюрата по труда е до 23 октомври 2015 г. включително.

Поделенията на централните ведомства в Бургас, които са обявили работни места по Програмата, са Дирекция „Социално подпомагане”; Служба по геодезия, картография и кадастър; Дирекция „Бюро по труда” – Бургас; Дирекция „Инспекция по труда”; Областна дирекция на МВР; Дирекция "Национална система 112"; Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" - отдел "Югоизточен район" на МРРБ; Регионална здравна инспекция; Териториално поделение на НОИ – Бургас; Териториално статистическо бюро – Бургас.

Работните места в общинските администрации са обявени от общините Айтос, Бургас, Карнобат, Малко Търново, Приморско, Руен, Сунгурларе и Царево.

Агенцията по заетостта разкрива 6000 нови работни места

Шест хиляди нови работни места ще бъдат разкрити през този месец, съобщи директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов. Той уточни,...

За всяко работно място се насочват за интервю всички лица, които са кандидатствали за него и отговарят на изискванията. Подборът се осъществява от съответния работодател. Избраните кандидати се назначават на трудово правоотношение за срок от 9 месеца.

Пълният списък на заявените работни места по Програмата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет сайта на Агенцията по заетостта на адрес http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и във всички бюра по труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com