Протест заради недомислица по новия път между Бургас и Слънчев бряг

6431
Протест заради недомислица по новия път между Бургас и Слънчев бряг
Снимка: АПИ/МРРБ

Протест срещу новото четирилентово трасе, което беше открито с оглед да се облекчи трафика между Бургас и Слънчев бряг.

Причината – според местните хора новото кръгово движение е направено така, че живеещите в Ахелой не могат да се приберат по нормален начин с автобуси от междуградския транспорт. "Досега проблемът ни беше със светофара на Ахелой, сега с обхода. Не отричам, че е супер, въпросът обаче е, че когато хората тук работят през сезона в Слънчев бряг, както и в околните градове и села, има как да отидат на работа, но няма как да се върнат. Защото когато се ходи от Ахелой към Равда има отбивка, която излиза на новия път, но когато се връщат, трябва да се отиде до Каблешково и оттам да се мине през кръговото, за да се стигне до Ахелой", разясни пред Агенция "Фокус" Мануел Момчилов, който е един от организаторите на протеста. Той е категоричен, че голямото недоразумение е липсата на отбивка към Ахелой.

Въпреки всички мерки, и тази година катастрофите по пътищата са повече от миналата

До 29 май тази година са настъпили 2 356 тежки пътнотранспортни произшествия със 185 загинали и 3044 ранени. През първите 5 месеца н...

Пред Нова телевизия работещи в Слънчев бряг и Несебър се оплакаха, че рейсовете не искат да слизат от магистралата, за да ги оставят в Ахелой - точно заради липсата на отбивка. Разстоянието, което изминаваме, за да стигнем до междуградския транспорт, се увеличава с 8 километра, заявиха протестиращите.

На въпрос на Нова телевизия защо няма директен път между Слънчев бряг до Ахелой, инж. Христо Гюров отговори, че може да се влиза от кръговото движение.

Кметът на Поморие Иван Алексиев пък обяви, че напрежението се създавало изкуствено. Преди няколко дни обяснихме какво ще се случи, каза Алексиев, от чиито думи стана ясно, че обходът още не бил завършен. Инженер Гюров го каза – левият завой е опасен, добави градоначалникът. Попитах след колко дни ще има вход от Равда към Ахелой, казахте 3 дни, не виждаме да е почнала работа, моментално се намеси жителка на Ахелой. Чисто проектантски трябва да се реши, дадена е три-четири дена почивка и другият понеделник машините влизат и проблемът ще бъде решен. До края на седмицата всичко ще бъде решено, заяви Алексиев, но жители на града му се заканиха, че ако не стане, следва протест и блокада на пътя между Бургас и Слънчев бряг.

Обяснение от АПИ

Откриха разширения участък от пътя Слънчев бряг - Бургас

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков официално отвориха четирилентовия път Поморие...

"По повод неверни твърдения в социалните медии, че новият обходен път на Ахелой не осигурява връзка за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас през Ахелой, Агенция „Пътна инфраструктура“ уточнява, че на 15 юни бе пуснато директното трасе на обходния път. С пускането на отсечката 5 месеца предсрочно се улеснява пътуването по път I-9 Слънчев бряг - Бургас преди началото на активния туристически сезон и се повишава безопасността на движение. С изграждането на новата отсечка интензивният транзитен трафик вече няма да преминава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се намалява опасността от тежки пътни инциденти.

Връзката на пътуващите от Слънчев бряг към Ахелой с първокласния път се осъществява посредством новото кръгово кръстовище на път I-9 Слънчев бряг - Бургас и третокласния път III-6009 Каблешково – Ахелой. Кръстовището е на около 300 метра от града. За пътуващите от Ахелой към Слънчев бряг има две възможности чрез новото кръгово кръстовище или чрез десен завой преди връзката за Равда".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас